Hækkerup skal give Landbrug og Fødevarer moderne pift

Karen Hækkerup bliver en del af »den nye fortælling« om Landbrug og Fødevarer, siger organisationens formand, Martin Merrild.

Karen Hækkerup skal bidrage med politisk indsigt og erfaring som ny administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, siger organisationens formand, Martin Merrild. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har 17 års erfaring som politiker, og nu skal Karen Hækkerup bruge den erfaring til at give Landbrug og Fødevarer en mere moderne fortælling.

Sådan lyder det fra Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer, som har valgt at hente den nu tidligere justitsminister til organisationen, hvor hun bliver ny administrerende direktør efter Søren Gade.

»Karen Hækkerup bliver en del af en helt ny fortælling om Landbrug og Fødevarer - en fortælling om en moderne organisation,« siger Martin Merrild.

Formanden giver sin nye administrerende en lederrolle, som i høj grad bliver udadvendt, og han lægger vægt på, at hendes erfaring som minister giver hende den nødvendige gennemslagskraft.

»Karen Hækkerup er en moderne politiker med stor gennemslagskraft, med stor politisk indsigt og erfaring og med troværdighed hos befolkningen. Vi kom til at kende hende som en meget engageret minister, mens hun var fødevareminister, og hun kan bidrage med stor politisk indsigt og erfaring hos os,« siger Martin Merrild.

Martin Merrild fremhæver arbejdet med en ny miljøregulering, en øget indsats for at forbedre afsætningsmulighederne for danske fødevarer, og generelt bedre konkurrencevilkår som de vigtigste opgaver lige nu, hvis fødevareklyngen skal bidrage med endnu mere vækst og beskæftigelse i Danmark. Landbruget, fødevare- og agroindustrien stod i 2013 for en eksport på 155 milliarder kroner og beskæftiger i alt 183.000 mennesker.

Den tidligere administrerende direktør i Landbrug og Fødevarer, Søren Gade, forlod organisationen, da han blev mødt med ledelsesændringer, der gjorde, at han i mindre grad havde mulighed for at påvirke slagets gang internt i organisationen. Rollen som administrerende direktør bliver ikke anderledes for Karen Hækkerup, som primært skal koncentrere sig om de udadvendte opgaver, mens en vicedirektør har fokus på de interne linjer.

»Vi har en organisation, hvor ledelsen er sådan indrettet, at der er plads til, at den administrerende direktør også kan være udadvendt. Vi har fået en vicedirektør, som kan tage sig af det interne, når vores administrerende direktør er ude,« siger Martin Merrild og understreger, at det er af afgørende betydning, at den nye administrerende direktør har fokus rettet eksternt.

»Med Karen Hækkerup får vi en administrerende direktør med meget stærk personlig gennemslagskraft. Hun bliver helt naturligt et samlingspunkt for organisationen,« siger Martin Merrild, der fortæller, at det siden offentliggørelsen af den nye kvinde i spidsen for Landbrug og Fødevarer »er væltet ind med positive tilkendegivelser.«