Hackersag skaffer CSC nye kunder

Trods sin rolle i stribevis af IT-skandaler og et farvel til en række store kunder har storleverandøren af IT til staten, CSC, for første gang siden 2006 overskud.

Oven i de øvrigt problemer har CSC også haft et internt slagsmål, hvor 400 ansatte strejkede som led i et langstrakt opgør mellem ledelsen og de IT-ansattes fagforening, Prosa. Arkivfoto: Christian Als, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Det oplever den amerikanske IT-gigant CSC, som trods solide tæsk gennem de seneste år og senest en hovedrolle i hackersagen, hvor store mængder af CPR-oplysninger tilsyneladende er blevet stjålet fra de gemmer, der burde være topsikret, overraskende nok oplever at have fået flere kunder.

»Vi har faktisk fået flere kunder, for der er selskaber, der nu har fået øjnene op for vigtigheden af sikkerhed,« siger John Walsh, topchef for CSC i Norden, til Børsen (kræver abonnement).

CSC er statens hovedleverandør af IT og huser en lang række af de centrale registre og databaser. Alligevel tyder den igangværende retssag mod en svensker og en dansker, at sikkerheden langtfra har været i orden.

Mange IT-skandaler og farvel til storkunder

CSC har gennem de seneste år mistet en række store kunder. Senest sagde forsikringskoncernen Tryg sin IT-driftsaftale op ved årsskiftet og skiftede i august til indiske Tata, som også landets største telekoncern, TDC, og flykoncernen SAS valgte som ny samarbejdspartner. Oveni kommer så en række IT-skandaler, senest det nu lukkede og stærkt kritiserede nye IT-system til politiet, Polsag, som endte med at have kostet staten over en halv milliard kroner, selv om det aldrig kom ud over testfasen. Det udskældte IT-system Amanda, som CSC også stod bag, er i dag fortsat skrækeksemplet på, hvor galt tingene kan gå.

CSCs omsætning er faldet støt gennem de seneste seks år. I 2013 endte CSC med et minus på 202 millioner kroner mod 894 millioner kroner, men det forgangne år er der atter et plus på bundlinien i koncernen på 442 millioner kroner - det første overskud siden 2006. Omsætningen falder dog fortsat.

Ifølge John Walsh har CSC Danmark »fordoblet salgsstyrken og salget«, og »vi kan levere positive resultater de næste år,« siger han til Børsen.

CSC er videreførelsen af det dengang statslige Datacentralen, som blev købt i 1996.