Hackere udnytter Jacksons død

Kort nyt: Lokkende henvisninger til billeder af popstjernen Michael Jacksons sidste minutter i live kan være særdeles farlige.

Popstjernen Michael Jacksons død udnyttes af hackere, der prøver at få folk til at klikke sig hen til netadresser, hvorfra de kan installere spionprogrammer på computerne. Foto: AFP/Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Hackere udnytter Michael Jacksons død og folks nærmest uendelige nysgerrighed til nye angreb. De sender henvisninger til billeder ud gennem MSN Messenger, og hvis man klikker på dem, får man hentet et program ned på sin computer, som dermed risikerer at kunne fjernstyres uden folks vidende.

De skadelige programmer vil gøre den ramte computer til en del af netværket Pushdo, som sender store mængder af spambeskeder rundt, oplyser IT-sikkerhedsfirmaet Trend Micro. Pushdo-nettet har været aktivt siden begyndelsen af 2007 og er det næststørste net af sin slags i verden. Hver dag sendes omkring 7,7 milliarder spambeskeder ud. Det svarer til fire procent af alle e-postbeskeder.

Som altid bør man ikke klikke på henvisninger, som man ikke er sikker på. Derudover bør man holde sit antivirusprogram og sin firewall konstant opdateret for at undgå at udsætte sig for risici. Th.