Hackere lurer ved onlinespillene

Adgangskoder til store onlinespil som »World of Warcraft« er i høj kurs blandt hackere.

Mange af de populære onlinespil er blevet hackermål. Foto: Ina Fassbender, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De populære onlinespil som »War of Warcraft« samler ikke kun masser af interesserede. Også hackerne lurer for at tiltuske sig folks adgangskoder.

Nye undersøgelser fra IT-giganten Microsoft viser, at en hel familie af ondsindede programmer er programmeret for at ramme spil som »World of Warcraft«, »Lineage«, »Maple Story« med flere.

Stærk vækst i angrebsforsøg

Lykkes det hackerne at opsnuse adgangskoden, tømmer de folks spillekonti eller sælger adgangene på det sorte marked på nettet.

Cliff Evans, Microsofts sikkerhedschef i Storbritannien, oplyser til BBC, at der er en stærk vækst i netop disse trusler. Gennem de seneste seks måneder har Microsoft oplevet, at virusen Taterf har slået til flere end 4,9 millioner gange, hvilket er 156 procent mere end for et år siden.

Tendensen bekræftes af Steven Davis, direktør for spilsikkerhedsfirmaet Secure Play:

»Oplysninger om onlinespillekonti er i stigende omfang blevet lukrative mål for forbrydere, som kan stjæle kontoen eller tømme den. De angriber spil, fordi det er let, og fordi der ikke er nogen reel interesse fra myndighederne,« siger han.

De gode råd

Eksperternes gode råd til onlinespillerne er aldrig at logge på et spil, medmindre man sidder ved en computer, som man har tillid til. Desuden bør man aldrig hente snydekoder og lignende fra andre netsteder.