Hackere holder mobilfirma nede på 6. dag

Teleselskabet Mobivic har under et langvarigt hackerangreb valgt at lukke flere hjemmesider.

Mobilfirmaet Mobivics hjemmeside har været nede de seneste fem dage, og også Pintown.dk og EuroOne.dk, der begge sælger taletidskort, har været hårdt ramt af hackerangreb. Det skriver Comon.dk.

Både Pintown og EuroOne hører under Mobivic.

Det er egentlig Mobivic selv, der har lukket alle tre hjemmesidersider ned, forklarer direktøren til Comon.dk.

- Vi lukkede ned for det hele, mens det stod på, for at få et nyt system op, forklarer Bobby Elahi.

Han vil ikke afsløre, hvordan siden er blevet hacket, men fortæller dog, at fremmede har søgt på forskellige stier på hjemmesiden.

Sikkerhedseksperten Ole Schmitto fra eSec fortæller til Comon.dk, at hacker-tilfælde ikke er sjældne i Danmark, men at det som oftest ikke kommer ud til den brede offentlighed.

- Vi ser masser af hacking, men forskellen er her, at mange mennesker er afhængige af Mobivics hjemmeside, og derfor kommer det frem, beretter sikkerhedseksperten.

Hele hacker-sagen er, ifølge Comon.dk, blevet stærkt uigennemskuelig fordi Mobivics forskellige domæner har været registreret i et andet selskabs navn - Starman Telecom Aps.

Starman Telecom Aps er et selskab, hvor Bobby Elahi også sidder i bestyrelsen, og som derudover har samme adresse på Frederiksberg som Mobivic. Det selskab har haft et stort underskud og fik i sidste offentliggjorte regnskab en opfordring fra revisoren om, at tilføre selskabet kapital - eller at lukke butikken.

Samtidig har direktøren for en af Mobivics tidligere, nu konkursramte samarbejdspartnere samme efternavn og adresse som direktøren for Mobivic - Bobby Elahi. Det viser oplysninger hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

På grund af den konkurs kunne Mobivic ikke få overført numre til sig, oplyser Operators Clearing Hourse i en mail.

Alt dette har ført til spekulationer om, at Mobivic i virkeligheden også var ved at gå konkurs.

Bobby Elahi understreger dog, at de to selskaber - det underskudsplagede Starman Telecom Aps og det hackernedlagte Mobivic - er adskilte, og han vil nu sørge for, at de forskellige domæner for fremtiden formelt vil tilhøre Mobivic.

Da ErhvervsBladet.dk kiggede på Mobivics hjemmeside torsdag formiddag kl. 8.30 var hjemmesiden oppe at køre igen.