Hackere forsinker Sony-regnskab

Teknologigiganten må udsætte sit regnskab i halvanden måned efter hackerangrebet mod Sony Pictures i USA oven på omstridt film.

Sonys topchef siden 2012, Kazuo Hirai, kan på grund af hackersagen fra USA ikke komme til at offentliggøre næste regnskab til tiden. Arkivfoto: Steve Marcus, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackningen af Sonys amerikanske filmselskab forud for lanceringen af den kontroversielle film »The Interview« om mordforsøg på den nordkoreanske diktator forsinker den japanske elektronikgigants kommende regnskab.

Sonys hovedkontor i Tokyo meddelte fredag, at det kommende kvartalsregnskab, som på grund af forskudt regnskabsår er Sonys tredje kvartal, ikke når at blive færdig til tiden, hvor det skulle være fremlagt. Sonys ledelse vil fortsat 4. februar holde en pressekonference og fremlægge forventningerne for indeværende kvartal, men selve regnskabet, som skulle være fremlagt 16. februar, kommer først 31. marts.

Nye film lækket på Internet

Sony Pictures Entertainment i USA blev sidst i november hacket. Massevis af interne dokumenter og mails samt flere film, der endnu ikke havde haft premiere, blev stjålet og senere offentliggjort på Internet, dog ikke den omstridte »The Interview«.

USA har beskyldt Nordkorea for at stå bag hackningen, noget, som det lukkede styre selv benægter, om end man sympatiserer med dem, der gjorde det.

Flere biografkæder nægtede først at vise filmen, der skulle have premiere juledag, men efter massivt pres fra også den amerikanske regering og en bred diskussion om ikke at give efter for terrorister, som havde truet med at skabe et nyt 11. september, valgte mange biografer alligevel at vise filmen. Samtidig gjorde Sony Pictures den tilgængelig som lejefilm over nettet, hvilket et rekordstort antal seere - 5,8 millioner - benyttede sig af.

Gennembrud for betalingsfilm på nettet

Således fik Sony solgt billetter, fysiske som digitale, for 40 millioner dollars, hvilket Sony Pictures' topchef, Michael Lynton, kaldte »en betydelig milepæl« for betalingstjenester. »The Interview« var tilgængelig via Google Play, Apple iTunes og Time Warners kabel-TV-verden.

Filmen handler om et fiktivt mord på Nordkoreas diktator Kim Jong-un og er en komedie, der kostede 44 millioner dollars at producere.