Hackere bestilte dyre telefoner og stjal dem

Tre er anholdt efter indbrud i »3«s britiske afdeling, hvor seks millioner kunders private oplysninger er i fare.

En ansats adgang til kundebasen hos »3«s britiske afdeling skaffede adgang til at kunne bestille dyre telefoner i kundernes navn og siden hugge dem, inden de nåede frem. Foto: Three Fold sammen
Læs mere

Private oplysninger om seks millioner kunder hos mobilselskabet »3«s britiske afdeling er i fare, efter at hackere har skaffet sig adgang til en af mobilselskabets databaser og bestilt dyre telefoner, som de siden stjal, før de nåede frem til kunderne. Tre er anholdt.

Three Mobile, der er et af Storbritanniens største mobilselskaber, indrømmede ifølge The Telegraph torsdag aften, at hackere har brugt en ansats adgang til at komme ind i databasen, som rummer navne, telefonnumre, adresser og fødselsdatoer men ikke f.eks. kreditkort- eller bankkontooplysninger. Three vil ikke oplyse, om nogle af oplysningerne er blevet stjålet.

Bestilte dyre telefoner - og stjal dem

Hackerne har tilgået flere brugerkonti og bestilt nye telefoner i brugernes navn. Herefter har de snuppet de nye telefoner, inden de nåede frem, muligvis for at sælge dem. Ifølge avisen har Three ikke informeret de kunder, hvis oplysninger har været involveret.

»De seneste fire uger har Three oplevet et stigende antal forsøg på svindel med mobiltelefoner. Dette er blevet synligt på baggrund af et højere antal indbrud i butikker og forsøg på ulovligt at få fingrene i opgraderet udstyr. Til dato har vi bekræftet, at omkring 400 mobiltelefoner af høj værdi er blevet stjålet under indbrud, og at otte telefoner er blevet erhvervet ulovligt,« siger en talsmand for Three.

Der er tale om et kæmpe brud på sikkerheden, og det kommer, efter at et andet britisk mobil- og bredbåndsselskab, Talk Talk, i oktober fik stjålet private oplysninger om 157.000 kunder.

Tre er anholdt

Tre personer er blevet anholdt - to for misbrug af computere og en for at gribe ind i rettens gang.

Three har omkring ni millioner kunder i Storbritannien. Det er søsterselskab til »3«, som ejes med 60 procent af hongkongkonglomeratet Hutchison Whampoa og med 40 procent af den svenske milliardærfamilie Wallenbergs investeringsselskab Investor AB. Three har arbejdet i Storbritannien siden 2003, beskæftiger over 4.000 ansatte og står for over 37 procent af al mobiltrafik i Storbritannien.