Hackere begår hærværk mod tysk stålværk

Ved hjælp af målrettede e-mails til udvalgte medarbejdere fik hackere adgang til netværket på et tysk stålværk og kunne forstyrre kontrolsystemerne til produktionsanlægget.

Det er det tyske nationale center for it-sikkerhed, som oplyser, at et hackerangreb mod et stålværk har fundet sted, men uden at oplyse, hvilket stålværk der er ramt. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ

Et hackerangreb mod et tysk stålværk har resulteret i, at én af værkets højovne ikke længere kan bruges.

Det skriver Der Spiegel.

Det er det tyske nationale center for it-sikkerhed, som oplyser, at angrebet har fundet sted, men uden at oplyse, hvilket stålværk der er ramt, eller hvornår angrebet skete.

Angrebet foregik angiveligt efter en opskrift, som er almindelig ved infiltration af virksomheders it-systemer. Første fase var et målrettet spear-phishing-angreb i form af e-mails til udvalgte medarbejdere, som skulle lokkes til at installere en bagdør på deres pc'er.

Derfra kunne hackerne få adgang til resten af stålværkets netværk, indtil de til sidst også fik adgang til de computere, som bruges til at styre produktionsudstyret. Her kunne hackerne udnytte specialviden om industrisystemer til at sætte højovnen ud af spillet.

Truslen mod industrisystemer kom for alvor på it-sikkerhedsdagsordenen efter angrebet med Stuxnet-ormen, som angiveligt var fremstillet specifik til at sabotere urancentrifuger på et iransk atomanlæg.