Hackere angriber Twitter og Facebook

Både Twitter og Facebook blev ramt af store denial-of-service angreb torsdag. Twitter var offline i mere end to timer. En georgisk blogger var muligvis målet for angrebet.

Foto: AFP.
Læs mere
Fold sammen
En lang række sociale internet-tjenester som Twitter, Facebook, Livejournal, Blogger og Youtube blev torsdag ramt af en serie af meget omfattende denial-of-service-angreb. Værst gik det ud over Twitter, som var helt nede i flere timer, mens Facebook var delvis lammet. Twitter-stifter Biz Stone bekræfter angrebet på sin blog.

Der er ingen beviser for, at angrebene mod de forskellige tjenester hænger sammen, men det er bemærkelsesværdigt at de kommer stort set samtidig.

Facebooks sikkerhedschef Max Kelly siger til CNET, at angrebet var rettet mod en enkelt georgisk blogger, der har brugernavnet Cyxymu (en by i Georgien).

”Det var et simultant angreb på et antal tjenester for at lukke munden på ham. Vi har indledt en efterforskning af kilden til angrebene og håber at finde de ansvarlige individer og stille dem til regnskab,” siger Kelly til CNET.

Denne blogger har konti på både Twitter, Facebook, Livejournal og Blogger – og han skriver selv på sin blog, som nu er tilgængelig igen, at angrebet var rettet mod ham.

Den politiske konflikt mellem Rusland og Georgien har tidligere ført til DoS-angreb og defacements fra hackere på begge sider.

Teknisk set blev angrebet gennemført ved at tusindvis af inficerede computere blev sat til at bombardere de sociale tjenester med trafik. Ifølge sikkerhedsfirmaet CSIS har danske virksomheder og almindelige brugere også ufrivilligt deltaget i denne aktion.