Hacker-angreb på Sydbank

Ukendte personer forsøger p.t. at angribe Sydbanks Netbank med virus.

Hvis man bliver bedt om at logge ind to gange i netbanken, kan ens computer være inficeret med en virus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Sådan lyder meldingen til brugerne, når de logger sig ind på Sydbanks Netbank, skriver Flensborg Avis.

Sydbank har i de seneste uger været angrebet af en hacker, der har haft held med at bryde ind hos 14 kunders Netbank. Virusangrebene ser ud til at være begrænset til Windows-pc'ere, der alle er i risikofare, men ingen har dog mistet penge under hackerangrebene.

- Det er lykkedes hackeren at bryde ind i Netbanken hos 14 af vores kunder, siger Niels Skylvad, der er områdedirektør for forretningsdrift i Sydbank.Hackeren har også forsøgt at flytte penge fra de pågældende konti, men uden held.

- Vi har heldigvis fået stoppet transaktionerne, så ingen har mistet penge, siger Niels Skylvad.

Sydbank mener, at hackeren nu har givet op, fordi han ikke har fået noget ud af det, siger Niels Skylvad.

På Sydbanks hjemmeside forklarer banken, at hvis en PC bliver inficeret med virus, kan man blive bedt om at logge ind to gange efter hinanden eller blive bedt om at angive sin adgangskode, selv om man allerede er logget ind i Netbanken. Sker det, kan hackerne og udnytte ens login-oplysninger, og det kan føre til misbrug af bankkundens konto, skriver Flensborg Avis.