Hårdt presset rederi hapser topdirektør fra Torm

Mads P. Zacho bliver nye CEO hos det danske rederi J. Lauritzen. Han kommer fra en stilling som CFO hos rederiet Torm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 47-årige Mads P. Zacho bliver ny CEO i det hæderkronede danske rederi, J. Lauritzen A/S. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelse tirsdag middag.

Mads P. Zacho har de seneste år fungeret som CFO hos en andet dansk rederi, Torm, og inden det har han både været omkring Maersk Group, IFC og Nordea.

Han erstatter Jan Kastrup-Nielsen så »snart som muligt« og senest 1. december senere i år, meddeler selskabet.

»Vi er glade for, at Mads vil slutte sig til J. Lauritzen A/S. Masd har en solid baggrund i både shipping- og finanssektoren og har bevist sine lederevner. Bestyrelsen i J. Lauritzen A/S ser meget frem til at arbejde sammen med Mads og takker på samme tid Jan for hans bidrag til J. Lauritzen gennem de seneste år, « siger bestyrelsesformand Jesper T. Lok i fondsbørsmeddelelsen.

Som andre rederier har J. Lauritzen de senere år været hårdt af det stærkt pressede tørlastmarked. I 2015 skrumpede omsætningen med 25 procent og landede på godt 350 millioner dollar, og årets resultat før skat endte med et dundrende underskud på 312 millioner dollars.

De dårlige resultater mundede ud i en større udskiftning i toppen af bestyrelsen, hvor den tidligere DSB-topchef og fyrede Falck-direktør Jesper T. Lok trådte til som ny formand i stedet for Bent Østergaard. Trangen til fornyelse synes nu at have forplantet sig ned i direktionen med udskiftningen på CEO-posten, der står til at blive mindre som et led i en strategisk omstruktering.

Indtjeningskrisen har for J. Lauritzen - der tidligere befandt sig i samme liga som A.P Møller - stået på i fem år, og de færreste forventer, at 2016 bliver året, hvor rederiet kan præsentere grønne tal på bundlinjen. De faldende fragtrater og milliardstore nedskrivninger på en række skibe har efterladt rederiet i en slem tilredt stand, og Lauritzen Fonden har flere gange måtte komme rederiet til undsætning med større kapitalindsprøjtninger.

I de første tre måneder af 2016 faldt bundlinjen atter hos rederiet, der har noteret et minus på 17,2 millioner dollar.

J. Lauritzen oplyser, at Jan Kastrup-Nielsen vil fortsætte som CEO, indtil Mads P. Zacho formelt tiltræder sin nye stilling.