Hårdere kamp om udenlandske penge

Den voldsomme globale mangel på likviditet sætter firmaers beslutningskraft i stå.

Læs mere
Fold sammen
Derfor er der ifølge Udenrigsministeriets investeringsfremmeenhed Invest in Denmark udsigt til en langt hårdere kamp om at tiltrække vigtig, udenlandsk kapital til Danmark. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

2008 var ellers det bedste år nogensinde for Invest in Denmark, der arbejder med at gøde jorden for, at udenlandske firmaer etablerer forskningsafdelinger eller datterselskaber i Danmark. Sidste år skabte Invest in Denmark 1191 job i Danmark, hvilket er rekord.

»Manglen på likviditet og den deraf følgende mangel på beslutninger er reel. Den er ikke til diskussion, og situationen vil gøre vores arbejde endnu mere udfordrende. Det vil ændre vores arbejde meget, og derfor arbejder vi også på en ny strategi, som om er klar om kort tid,« siger Ole Frijs-Madsen, der er chef for Invest in Denmark, der dog ikke har tænkt sig at kaste håndklædet i ringen, selv om udsigterne til investeringer nu bliver længere.

»Verden ser ud, som den gør, så på den korte bane bliver det svært. Det kan godt være, døren bliver åbnet, når vi ringer på, men vi får ikke noget med hjem,« siger Ole Frijs-Madsen til Børsen.