Hård nyser: ALK-Abelló-aktien styrtdykker efter tab af USA-partner

Investorerne reagerer med frygt og skuffelse, efter at medicinalselskabet ALK-Abelló sent tirsdag mistede sin amerikanske partner, MSD.

Foto: Maria Hedegaard. ALK-Abellós aktie falder hele 18,7 pct. til 955 kr. i den tidlige handel på fondsbørsen i København oven på den dårlige nyhed. (Foto: Maria Hedegaard/Scanpix 2013)
Læs mere
Fold sammen

ALK-Abellós aktie falder hele 18,7 pct. til 955 kr. i den tidlige handel på fondsbørsen i København oven på den dårlige nyhed. Den er dermed er den klart mest faldende aktie.

MSD valgte at trække sig fra partnerskabet og give de fulde amerikanske rettigheder til ALK's allergivacciner tilbage til det danske selskab, som nu overvejer sin fremtid på det amerikanske marked. Selskabet trækker sig dog ikke helt.

»Det er har ikke været i overvejelserne. Jeg tror på, at det bliver et stort og vigtigt marked. Det, der er sket, vil nok forsinke udviklingen på mellemkort sigt, men på længere sigt kan det gå hen og blive en god ting for ALK, at vi nu selv har kontrol over vores fremtid i Nordamerika,« siger formand bestyrelsesformand og fungerende direktør Steen Riisgaard til Ritzau Finans.

Nordea-analytiker Michael Novod har dog allerede sænket sin anbefaling af ALK-aktien til "hold" fra tidligere "køb" og skåret sit kursmål til 938 kr. fra 1244 kr., viser data fra Bloomberg.

ALK har udviklet vacciner mod allergier som græs og såkaldt ragweed. De er på markedet i blandt andet USA og Europa. I Europa står ALK selv for salget, men havde udliciteret det til MSD, Merck, i USA. Men det samarbejde er altså nu droppet.