Hård kritik af BP-boss der nyder sejlerliv langt fra oliekaos

Oliegiganten BP's topchef, Tony Hayward, er rejst til England for at deltage i en kapsejlads, mens olien fortsat fosser ud i Den Mexicanske Golf.

Oliegiganten BPs topchef Tony Hayward er under hård beskydning. Fold sammen
Læs mere
Foto: SUZANNE PLUNKETT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New Orleans: Mens olien stadig fosser ud i havet ud for den amerikanske kyst, er oliegiganten BP's topchef, Tony Hayward, rejst til England for at deltage i en kapsejlads.

Beslutningen har udløst ny hård kritik af selskabets håndtering af den største miljøkatastrofe i USA's historie. Det Hvide Hus i Washington og flere internationale miljøorganisationer langer hårdt ud efter Hayward, som befinder sig på en yacht ved øen Isle of Wight ud for Englands sydkyst.

- Vi kan vist godt konkludere, at Tony Hayward ikke har en fremtidig karriere inden for PR (public relations, red.), siger stabschef i Det Hvide Hus, Rahm Emanuel.

Læs også: Topchefen fanget af BPs fortid

Han hentyder til, at BP's overordnede krisestyring og pressehåndtering i forbindelse med oliekatastrofen mildest talt har været elendig.

- Det har bare været én lang række af fortalelser og fejl, lyder dommen. Lørdag meddelte BP, at Hayward havde overdraget den daglige kontrol med forureningen i Den Mexicanske Golf til selskabets administrerende direktør, amerikaneren Bob Dudley.

- Men uanset hvor han befinder sig, vil han altid være opdateret på, hvad der sker i BP, siger en talsmand, der påpeger, at Hayward ikke har holdt en eneste fridag, siden udslippet startede den 20. april.

Læs også: Hårdt pres på BPs tavse formand

Olien fra den havarerede boreplatform Deepwater Horizon har ødelagt både strande og kyststrækninger, og den truer dyrelivet og den milliardstore fiskeindustri i området.

Greenpeace kalder det "fornærmende", at Hayward sejler rundt i England, mens olien fortsat strømmer ud i havet, og også den republikanske senator Richard Shelby fra Alabama er vred på BP-bossen.

- Den yacht burde befinde sig her for at indsamle og oprydde en masse olie, lyder beskeden fra Shelby.