Hård dag for Brøndby IFs redningsplan

I går løftede fodboldklubben lidt af sløret for planen, der skal trække klubben tilbage fra den økonomiske afgrund. I dag skabte flere af de involverede tvivl om afgørende punkter i planen.

Foto: Bjarke Bo Olsen

Onsdag den 9. januar har ikke været en taknemmelig dag for Brøndby IF. Flere af kernepunkterne i den redningsplan, selskabet sendte på gaden tirsdag, er allerede løbet ind i modstand. Samtidig meldes flere sponsorer på vej væk.

Den redningsplan, som klubben siger, den så småt er ved at være i mål med, indebærer blandt andet, at de ansatte - herunder administrationen - permanent skal gå 10 pct. ned i løn efter en tremåneders periode med 15 pct. lønreduktion. Det har spillerne imidlertid afvist, kunne Ekstra Bladet melde tidligere på dagen.

Samtidig har nogle af klubbens større sponsorer trukket sig fra den kriseramte klub. Apollo Rejser har trukket sit sponsorat, der ifølge Ekstra Bladet har været på omkring 1 mio. kr. årligt.

- Vi synes ikke, vi får nok ud af sponsorater generelt. Så derfor har vi ikke planer om at forny vores aftale, som er udløbet, lyder det fra Niels Grosen, der er direktør i Kuoni Denmark og dermed også i Apollo, til eb.dk.

Derudover har også Petri & Haugsted og EDC Strandfelt trukket sig, mens Loxam endnu ikke har skrevet under på en ny kontrakt.

Samtidig har Spillerforeningen, der repræsenterer de involverede i den meget omtalte feriepengesag, meldt, at en henstandsordning - som også er en del af Brøndbys redningsplan - absolut ikke kan komme på tale.

- Men vi laver under ingen omstændigheder en henstandsordning. Til gengæld er vi indstillede på at lave en afbetalingsordning. Vi har stadig ikke modtaget én krone fra Brøndby. Spillerne skal have de feriepenge og den pension, de ikke har fået, siger Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen.

Brøndby-aktien handles onsdag eftermiddag til 12,5 kr. per aktie, hvilket svarer til et fald på 6,7 pct.

/ritzau/FINANS