Håndværkere forlader d'Angleterre efter strid om regninger

Entreprenøren Pihl har stoppet alt arbejde på det genåbnede og tabsramte d'Angleterre, fordi luksushotellet ikke har betalt regninger.

Hotel d'Angleterre Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Entreprenøren Pihl & Søn har stoppet alt arbejde med at renovere Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv øjeblikkeligt. Stoppet skyldes en strid om regninger, bekræfter luksushotellet, som åbnede 1. maj efter en dyr renovering, der først ventes helt afsluttet sidst på året.

"De har meldt, at de stopper arbejdet, fordi vi har stoppet nogle betalinger. Der er nogle bilag, som ikke hører til sagen, og vi er i gang med en granskning. Vi vil ikke betale regninger, som ikke hører til os," siger d'Angleterre-direktør Dorte Rønnow Hansen til dagbladet Børsen.

Hun afviser samtidig, at årsagen til den tilbageholdte betaling skulle være manglende betalingsevne.

Det har ikke været muligt for Berlingske Business at få en kommentar fra hotellet - og Pihl henviser til bygherren og vil ikke kommentere sagen.

Pihl har ifølge Ekstra Bladets netudgave skriftligt beordret samtlige underentreprenør til fra i går mandag at "standse arbejder vedrørende entreprisen på Hotel d'Angleterre". Årsagen er "betydelige udestående fordringer, som fortsat ikke er betalt af bygherren.«

Som tidligere omtalt af Berlingske Business genåbnede d'Angleterre for godt en måned siden efter en omfattende renovering, som blev skønnet til op imod en milliard kroner. 

Renoveringen trak ud og kostede langt mere end ventet, blandt andet fordi det viste sig teknisk kompliceret at modernisere den gamle bygning. I det kun få dage gamle 2012-regnskab har d'Angleterre-selskabet nedskrevet værdien af hotellet med 435 mio. kr. Det udløste et underskud på 461 mio. kr., og dermed blev egenkapitalen negativ med 386 mio. kr.

Regnskabseksperten Ole Egholm, der følger bl.a. hotelbranchen, tvivler på, at der kan komme rentabel hoteldrift.

"Det er det største underskud, jeg nogensinde har set i et dansk hotel. Hvis man set på det kommercielle, er det ingen god forretning, men snarere et kærlighedsprojekt," siger Egholm til Berlingske Business.

I regnskabet - der får blank påtegning af revisoren - spår ledelsen driftsunderskud i 2013. Den varsler desuden dels en konvertering af gæld for godt en halv milliard, dels "etablering af yderligere ansvarlig lånekapital". Samlet skulle det lede til et ansvarligt kapitalgrundlag på cirka 40 procent af aktiverne.

Hotelflagskibet på Kongens Nytorv var i flere år ejet af hotelkongen Henning Remmen, som i 2007 solgte til et islandsk selskab, der senere gik konkurs. Remmens fond overtog igen hotellet og indledte i 2011 en ombygning med C.F. Møller som tegnestue. Projektet blev forsinket, og Henning Remmen døde før åbningen. Den blev forestået af hans enke, Else Marie Remmen, der er formand for hotellet.Priserne for en overnatning på de godt 90 værelser og suiter svinger fra 3.500 til 42.000 kroner.