Håndbold-mæcen køber en bid af Grønttorvet

Forretningsmand og håndboldbagmand køber engrosforretning af Grønttorvet.

ny adm. direktør for ISO Brian Mollerup. ARKIVBILLEDE Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den brede offentlighed er han mest kendt fra tiden som formand for håndboldklubben Slagelse Dream Team med Anja Andersen som træner, men Brian Mollerup har også mange år som forretningsmand bag sig, og nu har han købt en bid af grønttorvet, som er ved at flytte fra Valby til Høje-Taastrup.

Grønttorvet har oprettet firmaet Living Mart Cph, som skal sælge kurve, duge, krukker og andet tilbehør til blomsterhandlere - dels via en stor netbaseret platform, dels via et lejemål på 3.000 kvadratmeter i det nye grønttorv; det svarer nogenlunde til en Føtex-forretning.

»Inklusive købet og udviklingen af en online-model forventer vi at investere et tocifret millionbeløb, nok nærmere ti end 99 millioner,« siger Brian Mollerup.

Han overtager en portefølje med data om 2.000 kunder, som i dag køber ind til deres butikker på Grønttorvet i Valby. Forretningsplanen er et salg på 25-30 millioner kroner det første år, og det skal ifølge Mollerup vokse yderligere.

Mollerup - der gennem næsten 20 år havde skiftende chef- og direktørjob i Dagrofa/Spar/SuperBest-koncernen - har selv skudt penge ind, har fået en medinvestor og forventer at få yderligere en investor ind i folden inden for kort tid. Brian Mollerup har også siddet i Grønttorvets bestyrelse.

Grønttorvet er ejet af en lang række gartnere samt frugt- og grøntgrossister og fik for et par år siden skaffet kapital - fra en logistikfond under investeringsselskabet NREP - til en længe ønsket flytning fra Valby til Høje-Taastrup.

De nye bygninger står klar sidst på året og bliver ejet af en logistikfond under investeringsselskabet NREP - med de mange grossister samt Brian Mollerups Living Mart Cph som lejere.

Flytteprojektet og salget eller udviklingen af Ny Valby - en kommende bydel på de nuværende grønttorvsarealer - er hovedopgaver for grønttorvsdirektør Brian Abildgaard, som også har haft Living Mart-projektet på salgslisten.

Se billedgalleri af den kommende Ny Valby-bydel på grønttorvsgrunden

Læs portræt af grønttorvs-direktør Brian Abildgaard