Håb om normal færgedrift til Samsø

Driftsforstyrrelser på færgen "Kanhave" mellem Samsø og Jylland bør være ovre. Fejl og mangler vil blive udbedret om natten, siger direktør.

Det er slut med ugers bestandige forsinkelser på færgefarten mellem Hou i Jylland og Samsø, forventer direktør Mads Kofod fra Bornholmstrafikken A/S, der er medejer af Samsøtrafikken sammen med Clipper A/S

Den nye færge "Kanhave", som er leveret fra et græsk skibsvært, var først ni måneder forsinket. Efter indsættelsen i juli blev den så ramt af flere driftsforstyrrelser. I begyndelsen af måneden holdt en brand i maskinrummet færgen i havn et par uger. Herefter duede kølevandsanlægget ikke. Og tirsdag var den gal igen, da en betjeningsfejl af en kørerampe kostede mange timers afbrydelse af de syv daglige dobbeltoverfarter.

- Der er stadig mange fejl og mangler, som det vil vare nogle måneder at udbedre. Men det vil ske om natten, når færgen ikke sejler. Og vi forventer, at vi nu kan overholde fartplanen, siger direktøren.

Den forsinkede levering og mangelfulde fuldførelse af "Kanhave" fra det græske værfts side har kostet selskabet "mange, mange millioner euro" siger Mads Kofod. Udgiften er dog ikke noget, der kan ryste selskabets økonomi, oplyser han.

De danske redere undersøger, om de kan gøre erstatningskrav gældende over for det græske skibsværft. "Kanhave" har kostet omkring 100 millioner kroner og vil med normal drift sejle både hurtigere og oftere på ruten Hou-Sælvig og med flere biler om bord end den gamle færge.

/ritzau/