H.C. iPad til børnene

Egmont er klar med de første lydbørnebøger til tavlecomputeren.

Historien om den grimme ælling kan nu læses - og høres - på forældrenes iPad-computer. Foto: Egmont Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forældre, der har været i udlandet for at anskaffe sig en Apple iPad-computer, kan nu godt vinke farvel til at kunne bruge den selv.

Nu kommer nemlig de første danske børnebøger i iPad-formatet. Det er det Egmont-ejede forlag Lindhardt og Ringhof, som i november lader H.C. Andersens klassiske eventyr indtage den armholdte computerskærm.

Otte gange Andersen

I første omgang kommer otte kendte eventyr med mange illustrationer og med oplæsning af Sebastian Klein. Det er »Fyrtøjet«, »Den grimme ælling«, »Kejserens nye klæder«, »Den standhaftige tinsoldat«, »Prinsessen på ærten«, »Svinedrengen«, »Klodshans« og »Tommelise«. For at skærpe appetitten og sætte gang i brugen vil »Fyrtøjet« kunne hente og læses/høres gratis, mens de øvrige eventyr koster 24 kroner stykket.

Børnene kan vælge, om de vil læse selv eller få læst op.

Børnene tager elektronikken til sig

Egmonts initiativ kommer kun få dage, efter at det amerikanske forlag Barnes & Noble offentliggjorde en aftale med en række bogudgivere om at få 12.000 e-bøger gjort klar til de tre-otte-årige.

»Vi tror på børnebøger til tavlecomputere, fordi vi kan se, at børn tager forældrenes elektronik til sig som naturlig underholdning,« siger Christian Steen Jensen, der er chef for digital forretningsudvikling i Egmont.

Udviklingen svarer til, at mange hjemmecomputere i årenes løb har måttet udskiftes, ikke fordi forældrene havde brug for kraftigere maskiner, men fordi børnene skulle spille computerspil.