Gymnasiers IT-system truet af lukning

Strid om manglende sikkerhedsgodkendelse af Lectio-systemet betyder risiko for, at det ikke må bruges.

Lectio-systemet er yderst udbredt i danske gymnasier men mangler sikkerhedsgodkendelsen, som der nu er strid om. Arkivfoto: Thomas Vilhelm, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Vilhelm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Gymnasieelever og gymnasielærere risikerer at få lukket for deres fælles IT-system Lectio, som de bruger til skema, dokumentudveksling og meget mere, fordi beskyttelsen af deres personlige data ikke er blevet godkendt af en statsautoriseret revisor.

Ifølge Computerworld var 1. april sidste frist for at få Lectio, som er netbaseret, revisorgodkendt og dermed sikre, at alle data i systemet, der bruges af ni af ti gymnasier, ligger ordentligt sikret.

Vicedirektør Aino Olsen i Undervisningsministeriets styrelse for IT og læring »ser med stor alvor på, at et stort antal skoler lige nu ikke har et IT-system, der er revisionsgodkendt«, siger hun til Computerworld og tilføjer, at man lige nu forsøger at afklare, om der skal ansøges om en dispensation, eller om man skal skifte til et andet og godkendt system.

Leverandøren af Lection, Macoms direktør Martin Holbøll vil ikke svare Computerworld på, hvorfor Lectio ikke er blevet revisionsgodkendt. Han sparker bolden tilbage til Styrelsen for IT og Læring.

Lectio blev lanceret i 2003.