Gyldendals salg af bøger dykker

Gyldendal har i sensommeren oplevet et dyk i salget, og forlaget nedjusterer nu sine forventninger til hele årets omsætning

Foto: Bax Lindhardt

Det børsnoterede forlag Gyldendal har problemer med salget gennem bogklubber og salget af undervisningsmaterialer til ungdomsuddannelser. Udfordringerne på disse markeder kan ikke opveje, at salget af læremidler til grundskolerne vokser.

»Omsætningen faldt i tredje kvartal lidt og er efter årets første ni måneder 542 mio. kr. mod 555 mio. kr. i samme periode i 2014,« skriver ledelsen i forlagets kvartalsrapport.

Koncernens resultat før skat af fortsættende aktiviteter pr. 30. september 2015 er et overskud på 29 mio. kr. mod 35 mio. kr. i 2014. Men mens salget ikke lever op til budgetterne er resultatet er som forventet.

Ledelsen forventer samlet set, at koncernen i hele 2015 vil opnå en omsætning på ca. 800 mio. kr., hvilket vil være lidt lavere end tidligere udmeldt. Men resultat før skat af de fortsættende aktiviteter forventes i 2015 fortsat at blive lidt bedre end i 2014.