Gyldendal vil udgive digtsamling med voldssigtet Yahya Hassan

En sigtelse for grov vold får ikke forlaget Gyldendal til at sætte en ny digtsamling af den 20-årige forfatter Yahya Hassan i bero.

En sigtelse for grov vold får ikke forlaget Gyldendal til at sætte en ny digtsamling af den 20-årige forfatter Yahya Hassan i bero. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Digteren Yahya Hassen er i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus mandag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for grov vold og ulovlig våbenbesiddelse efter en skudepisode søndag aften, men nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen på stedet til landsretten.

Sigtelsen får dog ikke forlaget Gyldendal til at sætte en ny digtsamling af den 20-årige forfatter i bero. I en mail til BT siger Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, at man lige nu sidder og venter på manuskriptet til en ny digtsamling, der skal efterfølge den succesfulde debutsamling "Yahya Hassan" fra 2013.

- Manuskriptet er ikke afleveret endnu; men vi håber at udgive Yahyas digtsamling til efteråret, lyder eneste kommentar fra Johannes Riis, der ikke har yderligere at tilføje over for BT.

Den unge digter er blevet varetægtsfængslet mandag efter en skudepisode søndag aften. I alt blev der affyret fem skud ved Fjældevænget i Hasle, hvor en 17-årig dreng blev ramt i foden. Han er dog uden for livsfare.

Senere på aftenen blev Yahya Hassan anholdt på en adresse i Rønde.

Da både anklager og forsvarer bad om lukkede døre ved grundlovsforhøret, er det uvist, hvad Yahya Hassan har forklaret om episoden.

Da det timelange grundlovsforhør var forbi, mødte senioranklager Lars Petersen, Østjyllands Politi, pressen.

Her erklærede han sig tilfreds med fængslingen af digteren.

- Det var det, vi bad om. Nu er han varetægtsfængslet, og så kan efterforskningen foregå stille og roligt de næste fire uger, sagde anklageren, skriver Ritzau.

Forsvarsadvokat Hanne Ziebe beklagede dommerens beslutning om fængsling.

- Vi havde en kamp om, hvorvidt han skulle varetægtsfængsles, og det blev der desværre truffet beslutning om, lød det fra forsvareren, der ifølge Ritzau havde en hilsen med fra hovedpersonen selv.

- Jeg skulle hilse pressen fra Yahya Hassan og sige, at han har det godt, og at han skriver på sin digtsamling, sagde Hanne Ziebe.