Gunbak flerdobler resultatet trods benhård retssag

Retsagen mellem Gunbak og Citymail kostede Gunbak op mod to mio. kroner. Men trods den bekostelige retssag er resultatet femdoblet.

Efter et turbulent år, hvor retssagen mod Citymail både tærede på bundlien og forholdet til kunderne, leverer PR- og lobbyvirksomheden Gunbak PA et resultat, der er fem gange større end sidste år.

Overskuddet før skat lander på knap 3,2 mio. kroner mod 511.000 kroner sidste år - det højeste resultat i virksomhedens historie.

»Det er et tilfredsstillende resultat for os,« siger adm. direktør Carsten Mai, der gennem det sidste år har ligget i retssag med postvirksomheden City Mail.

En retssag, som Gunbak PA tabte, og som ifølge Berlingske Business’ oplysninger kostede selskabet omkring to mio. kroner på sagsomkostninger og tabte indtægter.

Tvisten med Citymail starter tilbage i marts 2007, hvor Gunbak vil stoppe samarbejdet med CityMail for i stedet at arbejde for Post Danmark.

CityMail protesterer og mener, at Gunbak bryder med de etiske regler ved først at indgå kontrakt med CityMail for undervejs at skifte til konkurrenten Post Danmark. Bekymringen går på, at fortrolig viden kan gives videre.

Sagen kommer i april omkring brancheforeningen for Public Relations Virksomheder, der giver CityMail medhold.

Herefter tager Fogedretten stilling til sagen - stadig til fordel for CityMail. Men Gunbak giver ikke op og anker sagen til Østre Landsret, der i september kom den endelige kendelse, der giver CityMail medhold i, at Gunbak har handlet uetisk. Hele forløbet har tæret på Gunbaks image.

»Det er klart, at det har været en perioden, hvor vi har skullet bruge tid på at forklare os i relation til vores kunder. Det har været kundetilgang hele tiden, men det er da klart en sag, jeg gerne ville være foruden,« siger Gunbak-direktøren.

Fortryder du noget i forløbet?

»Nej. jeg mener, at vi handlede på en fornuftig facon, men vi har selvfølgelig noteret kendelsen fra landsretten,« siger Carsten Mai.

Nye selskaber skal sikre væksten

Gunbak PA har netop etableret to nye selskaber - Gunbak Strategy og Gunbak Knowledge, der leverer analyser og uddanner personer fra virksomheder, interesseorganisationer og den offentlige sektor.

De to selskaber skal ifølge Carsten Mai trække væksten de kommende år. Men hvor stor væksten skal være næste år, ønsker Carsten Mai ikke at uddybe.

»Jeg har set direktører fra bureaer i Danmark, der har lovet guld og grønne skove og året efter er pillet ned af journalister. Det vil jeg ikke. Men det er klart, at jeg er ikke ansat til status quo,« siger han.

Gunbak PA har i øjeblikket 16 medarbejdere, og det er ikke planen at ansætte flere den kommende tid.