Guldregn over dansk vindmilliardær

Den livsglade milliardær Flemming Skouboe har god grund til at gnide sig i hænderne efter en helt fantastisk vending i sine selskaber.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Hans fire anpartselskaber Mølledammen 1, 2, 3 og 4 opnåede i 2009 en resultatfremgang på 442 mio. kr. Dermed landede overskuddet på 192 mio. kr. mod et tab på en kvart milliard i 2008. Egenkapitalen i de fire selskaber er ved indgangen til 2010 på 1,8 mia. kr.

»Det er ikke så svært. Aktiekurserne er steget det seneste års tid,« siger Flemming Skouboe beskedent om årsagen til den mere positive udvikling i anpartsselskabernes resultater sidste år.

Han har skabt sin formue på produktion af vinger til vindmøller i firmaet LM Glasfiber, som han solgte for 2,1 mia. kr. til kapitalfonden Doughty Hanson i 2001. Siden har han investeret på finansmarkederne, i små og mellemstore virksomheder samt i skovbrug, kroer og tilmed sin egen ø i Lillebælt, hvor han har opført herregården Fænø Gods.

Størstedelen af milliardærens formue er placeret i værdipapirer og skal være finansieringsgrundlag for de mere lystbetonede investeringer i porteføljen. Strategien er som udgangspunkt konservativ.

»Vi taber en anelse mindre i de dårlige år, og vinder en anelse mindre i de gode år, men glæder os naturligvis over den udvikling, vi har været inde i det seneste års tid,« siger Flemming Skouboe.