Guldrandet aftale kostede Don Ø ærestitlen

Den forhenværende Parken-formand Flemming Østergaard fik i forbindelse med sin fyring en guldrandet aftale om et æresmedlemskab, der gav ret til alt fra betalte fodboldture i udlandet til gratis koncerter i Parken. Aftalen blev lavet mellem Østergaard og tidligere Carlsberg-chef Flemming Lindeløv. Omfanget af aftalen rystede bestyrelsen, som besluttede helt at fratage ham ærestitlen.

Bestyrelsen var ikke orienteret om alle de goder, Flemming Østergaards æresmedlemskab indeholdt. Blandt andet havde han ret til at rejse med holdet til alle FC Københavns kampe i udlandet på Parkens regning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var langt fra blot en løbetur over Parkens grønsvær på mesterskabsdagen, der fik bestyrelsen i den børsnoterede underholdningskoncern Parken Sport & Entertainment til at fratage tidligere formand Flemming Østergaard hans livslange æresmedlemskab af FC København.

Østergaards jubelscener på grønsværen sammen med FCK-spillerne var som en rød klud på en måbende Parken-bestyrelse oppe på tribunen, men at de efterfølgende valgte at fratage Østergaard æresmedlemskabet skyldtes også, at de toneangivende medlemmer af bestyrelsen var rystede over omfanget af den aftale, som Østergaard uden deres viden havde fået forhandlet sig frem til.

Læs også: Intet af Parken til salg

Aftalen om at gøre den mangeårige Parken-formand til æresmedlem var nemlig indgået udelukkende mellem den fyrede formand og tidligere Carlsberg-chef Flemming Lindeløv, der dengang også sad i Parkens bestyrelse.

Og uden bestyrelsens viden indeholdt aftalen en lang række yderst lukrative goder, som resten af bestyrelsen, inklusive den netop afgåede formand Lars Johansen samt de to jyske storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, ikke kunne stå inde for. Ganske vist havde Lars Johansen underskrevet aftalen, inden han tiltrådte som formand, men det var i forvisning om, at der stod en samlet Parken-bestyrelse bag det lukrative æresmedlemskab. Men det var ikke tilfældet. Kun revi­sionsudvalgets formand Flemming Lindeløv, adm. direktør Dan Hammer og Flemming Østergaard selv kendte til alle de goder, som æresmedlemskabet indeholdt.

Læs også: Parken på katastrofekurs

Flemming Østergaard havde blandt andet fået gennemtrumfet, at han som æresmedlem havde ret til at rejse med holdet til alle FC Københavns kampe i udlandet på Parkens regning. Derudover ville han og flere gæster have ubegrænset adgang til alle koncerter og større arrangementer i Parken, hvor han skulle have VIP-privilegier. Derudover ville der til alle hjemmekampe i Parken være reserveret en parkeringsplads til Østergaards Mercedes.

Lindeløv støttede aftalen

Tidligere har det været fremme, at det især var de to jyske fabrikanter Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der valgte at fratage Flemming Østergaard det æresmedlemskab, man tildelte ham i forbindelse med hans fyring fra koncernen i begyndelsen af januar, da Flemming Østergaard løb ind på banen efter en fodboldkamp.

Imidlertid er det dog æresmedlemskabets meget omfattende karakter, der kom bag på medlemmerne af Parkens bestyrelse, som blandt andet rettede kritik mod den tidligere Carlsberg-chef Flemming Lindeløv, der var formand for revisionsudvalget i Parken og udfærdigede Flemming Østergaards aftale i samarbejde med hovedpersonen selv.

Læs også: Don Ø: Surrealistisk kaos i Parken

På baggrund af uenigheden om blandt andet det meget lukrative æresmedlemskab valgte Flemming Lindeløv at forlade Parken-bestyrelsen, da han ikke var enig i at fratage Don Ø de mange privilegier. Lindeløv foreslog bestyrelsen, at man blot kunne ændre Østergaards æresmedlemskab, så det ville have et mere ydmygt indhold, men den løsning blev afvist.

Flere medlemmer af bestyrelsen var så stærkt fortørnede over Østergaards udtalelser i forbindelse med mesterskabsfesten omkring hans egen rolle i Parken, at Erik Skjærbæk siden hen påpegede, at den tidligere formand set med hans øjne ikke var værdig til at være æresmedlem, når han udviste så dårlig dømmekraft.

Bruger ikke tid på den sag

Den nyvalgte Parken-formand Hans Munk Nielsen, der sidder på et stærkt mandat, idet han er Nordeas mand i bestyrelsen, blev sat ind i foråret 2009 for at styrke fokus på governance og sikre koncernen nogle stærkere finansielle kompetencer i underholdningskoncernen.

Hans Munk Nielsen, der har en fortid som finansdirektør i telegiganten TDC, har dog indtil videre ingen kommentarer til, hvad Flemming Østergaards meget omtalte æresmedlemskab indeholdt.

»Jeg kan ikke bidrage yderlige til den sag. Det er ikke noget, som har haft min store opmærksomhed på det seneste. Ærlig talt er det ikke en sag, jeg opfatter som central, og jeg har ikke brugt lige så meget tid på den, som medierne,« siger han.