Gulddreng skal styre finanserne hos Danske Bank

Danske Bank har nu udnævnt ny kassemester. Fra april næste år er det 37-årige Jacob Aarup-Andersen, der er økonomidirektør, og afløser dermed den erfarne Henrik Ramlau-Hansen.

Jacob Aarup-Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Danske Banks økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen, fratræder sin stilling, og han bliver afløst af Danske Banks gulddreng, den 37-årige Jacob Aarup-Andersen.

Den yderst erfarne Henrik Ramlau-Hansen, der fylder 60 år næste år, har selv valgt at fratræde stillingen, oplyser Danske Bank. Det sker med virkning fra 1. april 2016.

»Det er det rigtige tidspunkt både for mig og for banken. Banken har nu en solid position, og vi er godt på vej til at opfylde vores mål for 2015. Jeg fylder 60 næste år, og efter mere end 15 år som direktør i koncernen har jeg lyst til et andet arbejdsliv,« siger Henrik Ramlau-Hansen i en meddelelse.

Ny mand til at styre finanserne i Danske Bank er kometen Jacob Aarup- Andersen, der i dag sidder i en stilling som økonomidirektør i Danske Bank-koncernens pensionsselskab, Danica Pension.

37-årige Jacob Aarup-Andersen er uddannet cand.polit og har tidligere arbejdet som chefporteføljeforvalter i Danske Capital. Før det har han gennem 10 år haft forskellige stillinger i den finansielle sektor i London, hvor han havde udsigt til en særdeles lovende karriere.

Danske Bank formåede dog at lokke den dynamiske Jacob Aarup-Andersen hjem til Danmark, hvor han hurtigt har sat sit aftryk på den finansielle sektor. Blandt andet har han hentet en stærk trio til Danica fra konkurrenten PFA Pension, nemlig Jesper Langmack, Poul Kobberup og Lars Ellehave-Andersen, der var henholdsvis aktiechef, obligationschef og koncerndirektør i PFA Pension.

Som ny økonomidirektør i Danske Bank indtræder Jacob Aarup-Andersen samtidig i direktionen.

»Jacob Aarup-Andersen har vist, at han har de strategiske og ledelsesmæssige kvalifikationer, der kræves som økonomidirektør på koncernniveau. Vi er i gang med en stor transformation hen imod at gøre Danske Bank til en endnu mere kundeorienteret, simpel og effektiv bank til gavn for kunder og aktionærer. Jeg er ikke i tvivl om, at Jacob med sin baggrund og erfaring fra koncernen vil kunne bidrage væsentligt til den udvikling,« siger adm. direktør Thomas F. Borgen i en meddelelse.

Han sender i samme forbindelse en tak til Henrik Ramlau-Hansen.

»Samtidig vil jeg gerne takke Henrik Ramlau-Hansen for en stor indsats, ikke mindst gennem de seneste fem år, hvor han har bidraget til, at vi i dag har et solidt fundament, når det gælder vores rating, kapital og likviditet. Han efterlader sig en stærk organisation og en bank i god form,« siger Thomas F. Borgen.

Jacob Aarup-Andersen fortsætter i Danica Pension frem til udgangen af december. Derefter vil han fra 1. januar fungere som stedfortræder for Henrik Ramlau-Hansen, indtil han tiltræder som økonomidirektør den 1. april.