Guld1000: Topdanmark rykker op i hierarkiet

I forsikringsbranchen har Topdanmark overhalet Codan på præmieindtægter. Men Tryg er stadig det største af de traditionelle forsikringsselskaber i Danmark, viser listen over de største forsikringsselskaber i Berlingske Business Magasins Guld1000-særnummer.

Foto: PR-foto.
Læs mere
Fold sammen

Det er synd at sige, at pension og forsikring er præget af de store udsving, og for alle os, der både skal have pension og sikret tilværelsen mod ulykker, er det måske godt at vide.

Det er derfor i de små skift, nyhederne opstår, og her markerer Topdanmark sig i 2016 i forhold til konkurrenterne på listen over landets største forsikringsselskaber i Berlingske Business Magasins Guld1000-særnummer. På præ­mie­indtægtssiden stiger Topdanmark seks pct. og går forbi Codan og nærmer sig Tryg, der er det største selskab blandt de traditionelle forsikringsselskaber. Trygs præmieindtægter falder en del, men holder dog en vis afstand til Topdanmark.

Ser vi i stedet på egenkapitalforrentningen, er Topdanmark i 2016 i en klasse for sig selv med en forrentning på 33 procent. Tryg og Codan er pænt med, men viser en forrentning på henholdsvis 26 og 25 procent, som nok er høj, men stadig er noget efter Topdanmark.

Ser vi på de klassiske pensionsselskaber, ligger PFA sikkert på førstepladsen målt på bruttopræmieindtægter. Selskabet med 1,1 millioner kunder var tæt på at ramme de 30 mia. kr. i præmieindtægter, og det giver en vis afstand til Danske Banks Danica Pension.

Der er næppe tvivl om, at de to kører parløb i den del af branchen. I PFAs tal indgår BankPension, som er blevet overtaget af PFA. I 2017 har der været tale om, at Danica ville overtage SEBPension. Sker det, vil Danica og PFA være stort set lige store.