Guitarhelte en milliardforretning

Videospillet »Guitar Hero« runder en milliard dollars i indtjening.

Microsofts stifter, Bill Gates, fandt »Guitar Hero« frem, da han holdt sin sidste åbningstale på verdens største messe for forbrugerelektronik, CES, i Las Vegas i ørkenstaten Nevada i det sydvestlige USA i begyndelsen af januar. Her gav han den på alle strenge sammen med Slash på rigtig guitar. Foto: Robyn Beck Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aldrig tidligere har verden været så tæt befolket med guitarhelte. På 26 måneder har det nyskabende videospil »Guitar Hero« solgt for en milliard dollars (5,20 milliarder kroner) alene i Nordamerika.

Med en guitar af plastic med fem forskelligt farvede knapper skal deltagerne spille de musiknumre, som kendte bands spiller på skærmen. Guitarens gribebræt vises nederst på skærmen, og så gælder det ellers om at trykke på den rigtige streng/knap, præcis hvor det skal ske i musikken.

»Guitar Hero«, som indtil nu er kommet i tre udgaver til spillemaskinerne Playstation, Xbox 360 og Wii, er ifølge analysefirmaet NDP Group blevet det bedst sælgende i Nordamerika i 2007. Flere end 14 millioner eksemplarer er solgt, siden den første udgave til Playstation 2 kom på gaden i november 2005. Og nummer 3 i serien er det bedst sælgende videospil nogen sinde, målt på både eksemplarer og indtjening, selv om det først kom på gaden i oktober 2007.

Spillene produceres af det californiske Activision, som på den måde øgede sin markedsandel til rekordhøje 17,7 procent i 2007 mod 7,2 procent året før. Spillerne kan via nettet købe ekstra sange til spillene. De koster 6,25 dollars for tre eller 2,50 dollars pr. styk. Siden oktober er der solgt fem millioner sange.