Gudes ankesag begynder i dag

Ejendomsspekulanten Steen Gude fik i december en straf på seks år, som han valgte at anke. I dag går sagen i gang.

Det er kun den islandske bank Glitnir, der har anmeldt en dansk ejendomsinvestar til politiet. Den var rettet mod Sten Gudes Stones Invest. Ingen af de danske banker har anmeldt nogen for kreditbedrageri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rangvid-udvalget præsenterede os for 17 ejendomsspekulanter i deres rapport om finanskrisen. Alle personer, der har været hovedårsag til de bankkrak, vi har oplevet i Danmark.

Men nogle har spillet en større rolle end andre. En af de største syndere er den snedkeruddannede Steen Gude, der stod bag Stones Invest. Han blev sidste år i december idømt seks års fængsel for blandt andet at have snydt den islandske bank Glitnir for 207 mio. kr. Han valgte at anke, og det er den dom, der i dag begynder i Østre Landsret. Det skriver Jyllands Posten.

Steen Gudes finansielle arbejde og private jetsetliv står til at blive rodet godt og grundigt igennem. Ved sidste retssag kom der i hvert fald nye oplysninger frem om det store luksusliv, der var finansieret af banker.

Også andre ansatte i Stones Invest er blevet dømt. Blandt andet Steen Gudes bror, der fik tre år, og tidligere økonomidirektør Lars Geister, der blev dømt fire års fængsel.

Steen Gude har siden 2010 været bosat i Schweiz.