GSV/Pitzner til tops i verdens største bomlift

Højt er ikke højt nok for materieludlejningsvirksomheden GSV/Pitzner, der har købt verdens højeste bomlift.

Indkøbet af en 58,5 meter høj bomlift som denne sker som led i en strategi om fusion mellem materieludlejningsfirmaerne GSV og Pitzner. PR-foto
Læs mere
Fold sammen

Materieludlejningsvirksomheden GSV/Pitzner opruster på kranfronten. Den har netop bestilt ét styk af det, der angiveligt er verdens højeste bomlift.

Den kommer til at række højt op i luften. Meget højt. Nærmere betegnet 58,5 meter. Det er ikke bare 16 meter højere end Rundetårn – det er også knap 16 meter højere end virksomhedens seneste erhvervelse i den helt høje bomliftklasse.

En bomlift er den slags mobile kran, mange givetvis kender fra det daglige gadeliv, hvor de bruges til eksempelvis tag- eller vinduesreparationer på etagebygninger. Det hører dog til undtagelsen, at der er brug for så ekstreme lifte som den nye, der teknisk bliver kaldt en » JLG 1850SJ«.

En del af fusionsstrategi

Afdelingsleder i GSV/Pitzner Birger Hansen vurderer i en skriftlig kommentar, at der vil blive efterspørgsel på den nye bomlift. Det blandt andet på baggrund af erfaringer med den seneste satsning.

»Det er en rigtig stærk udvidelse af flåden. De nye JLG 1350 med en løftehøjde på 43 meter er allerede udlejet, og den nye på 58,5 meter har vi efterspørgsel på dels fra industrikunder og dels til større byggeprojekter. Vi forventer, at den vil blive lejet ud på længere­varende lejemål,« siger Birger Hansen.

GSV/Pitzner er det midlertidige navn på en virksomhed, der er blevet etableret i forbindelse med, at de to materieludlejningsfirmaer er blevet fusioneret. Det kommer dog officielt først til at ske fra årsskiftet, og her vil virksomheden blive navngivet GSV »Materieludlejning«. Nyerhvervelsen af rekordkranen kan ses som en forlængelse af fusionsstrategien, forklarer Birger Hansen

»Indkøbet af verdens største lift er et led i strategien om at levere nyt og konkurrence­dygtigt materiel, som kan sikre kunderne effektivitet i udførelsen af deres arbejde.«