GSK og Genmab kommer foran i køen

Glaxosmithkline og Genmabs ansøgning om brug af lægemidlet Arzerra til patienter, der ikke tidligere har modtaget behandling, er blevet stemplet som prioriteret af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA.

Foto: ALY SONG. Glaxosmithkline og Genmabs har i fællesskab ansøgt om at måtte anvende Arzerra i kombination med kemoterapi til patienter, som ikke tidligere har modtaget behandling, og som ikke er egnede til at modtage fludarabin-baseret behandling.
Læs mere
Fold sammen

Dermed er deadlinen for den supplerende ansøgning blevet reduceret med nogle måneder.

Det oplyser Genmab i en fondsbørsmeddelelse.

FDA har fastsat 19. april 2014 som den endelige dato for behandlingen af den supplerende ansøgning om godkendelse.

De to medicinalselskaber har i fællesskab ansøgt om at måtte anvende Arzerra i kombination med kemoterapi til patienter, som ikke tidligere har modtaget behandling, og som ikke er egnede til at modtage fludarabin-baseret behandling.

Lægemidlet Arzerra er i forvejen godkendt af FDA til behandling af patienter med kronisk eller tilbagevendende leukæmi, men kun til patienter, der i forvejen har modtaget kemoterapi.

På baggrund af tal fra American Cancer Society skriver Genmab, at der i USA i 2013 ventes omkring 15.680 nye tilfælde af kronisk lymfatisk leukæmi, der er den mest almindelige form for leukæmi blandt voksne.

/ritzau/FINANS