Grus i Coloplasts vækstmaskine

Problemer i Rusland og et vanskeligt marked i Storbritannien betyder, at Coloplast i dag må sluge en mindre nedjustering af forventningerne til den organiske vækst året ud.

Krisen i Rusland og uventede problemer inden for home care-forretningen i Storbritannien har kastet grus i Coloplasts vækstmaskine.

Selskabet nedjusterer forventningerne til den organiske vækst en smule fra 9 pct. til 8-9 pct. Vækstforventningerne i danske kroner hæves til gengæld fra 11 pct. til 12-13 pct.

Det fremgår af selskabets 1. kvartalsregnskab for regnskabsåret 2014/15, som blev offentliggjort torsdag middag.

Den organiske vækst blev på seks pct. i regnskabsårets første tre måneder, mens salget voksede otte pct. til 3,3 mia. kr. opgjort i danske kroner.

Samtidig steg driftsresultatet (EBIT) med seks pct. til knap 1,1 mia. kr., mens overskudsgraden (EBIT-marginen) lå uændret på 33 pct. sammenlignet med året før.

Forretningsområderne Kontinens og Urologi voksede mest, nemlig otte pct. hver, mens Stomi voksede fem pct. og Hud og Sårpleje fire pct.

”Den underliggende udvikling i forretningen er fortsat positiv, men vi er stødt på udfordringer på det russiske marked og i vores britiske homecare forretning Charter Healthcare,« udtaler Coloplasts topchef Lars Rasmussen i forbindelse med regnskabet.

»I Rusland vil den politiske usikkerhed påvirke salgsvæksten negativt resten af året, og i Storbritannien har en ændret proces for håndtering af recepter haft negativ indflydelse på vores vækstmoment. Vi forventer, at have løst udfordringerne i Storbritannien i løbet af 2015, og vi justerer vores forventninger til årets vækst til otte til ni pct. fra ni pct.,« siger Lars Rasmussen.

Coloplast fastholder sine forventninger til overskudsgraden for hele 2015, nemlig 34 pct.

Coloplast-aktien er faldet mere end fem pct. i kølvandet på regnskabet.