Gruppesøgsmål mod utroskabsside

Utroskab er dyrt, men hacking af de indblandedes oplysninger er om muligt endnu dyrere. To advokatfirmaer rejser nu et gigantisk gruppesøgsmål mod Ashley Madison på vegne af de canadiske brugere, der har fået deres oplysninger hacket.

Fra at være ekspert i diskresion og hemmelige stævnemøder risikerer Ashley Madision nu at skulle betale sine brugere erstatning, for at deres personlige oplysninger flyder frit rundt på nettet. Foto: Chris Wattie, Reuters Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS WATTIE

Næste gang du modtager en stor buket blomster fra din elskede, skal du måske genoverveje, hvad der har finansieret den.

Knap 400 millioner kroner. Så meget kan de canadiske brugere af utroskabssitet Ashley Madison se frem til at få i erstatning for, at deres sidespring og personlige oplysninger ikke længere er hemmeligholdte. Det er i hvert fald det gruppesøgsmål, som de to canadiske advokatfirmaer har rejst på vegne af »alle canadiere der er ramt af lækket«.

Utroskabssiden Ashley Madison har sloganet »Life is short, have an affair« og har 37 millioner brugere i 50 forskellige lande. I sidste måned blev siden udsat for et større hackerangreb, hvor brugernes navne, email, adresser og korrespondancer blev stjålet af en hackergruppen The Impact Team.

Hackergruppen har truet med at offentliggøre oplysningerne med mindre siden lukkes ned. Offentliggørelse eller ej, angrebet har uden tvivl skabt nervøse træk og dårlig samvittighed verden over, og ikke overraskende vil »ofrene« altså have erstatning for de potentielle familieskandaler, der lurer verden over.

»De er forargede over, at Ashley Madison ikke har formået at beskytte sine brugeres information. I mange tilfælde har brugerne betalt ekstra for at få siden til at fjerne og slette alle data, kun for at finde ud af, at al informationen stadig findes og nu er frit tilgængeligt,« siger en repræsentatnt for de to advokatfirmaer til BBC.

I mellemtiden vrimler nettet med lister og guides til, hvordan man kan finde frem til de navne, der allerede er blevet offentliggjort på det såkaldte mørke internet i sidste uge.