Gruppesøgsmål mod Mors-bank

Det nye pengeinstitut på Limfjordsøen Mors, Fjordbank Mors, risikerer en ny ubehagelig økonomisk overraskelse fra fusionen med Mors Bank i form af en ekstraregning på imod 40 mio. kr.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Stribevis af frustrerede garanter fra Spar Mors, der under stort drama krakkede i oktober 2008, står på spring for at sende kæmperegningen, efter at have overvejet sagen i et par år. Ruinerne af sparekassen blev efter krakket overtaget af Mors Bank, og derfor havner Sorteper nu hos det eneste overlevende pengeinstitut på øen efter fusionen mellem Morsø Sparekasse og Mors Bank.

Garanterne har nu via deres fælles advokat, Jørgen Lorenzen, Vildsund, søgt Civilstyrelsen om fri proces til at lægge sag an mod Fjordbank Mors.Foreløbig er der rejst krav mod sparekassen på omkring 15 mio. kr. Men Jørgen Lorentzen venter, at kravene den kommende tid vil vokse til mindst 40 mio. kr.

Hvis garanterne som ventet får et ja, melder de sig blandt de nu flere end 10.000 danskere, der føler sig som uskyldige ofre for finanskrisen, og som derfor de næste par år kan føre retssager på statens regning mod deres pengeinstitutter.

De utilfredse garanter på Mors har skelet mod nord til garanterne i den ligeledes krakkede Løkken Sparekasse, der allerede har fået bevilget fri proces til at anlægge et gruppesøgsmål mod sparekassen.

»Vores sag er stort set identisk med deres, og derfor håber vi, at Civilstyrelsen vil fremme vores ansøgning, så vi hurtigt muligt kan få lagt sag an,« siger Jørgen Lorentzen.