Grundfos tjener mindre på større omsætning

Store investeringer får Grundfos' resultat til at falde på trods af vækst i omsætningen. Og koncernen varsler et fortsat højt investeringsniveau i år.

Carsten Bjerg CEO and Group President, Grundfos Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grundfos er godt tilfreds med en vækst i omsætningen på 6,7 procent, så den i 2012 blev på 22,6 milliarder kroner. Men resultatet før renter og skat går tilbage fra godt 2 milliarder kroner i 2011 til 1,8 milliarder kroner sidste år.

Koncernen påpeger selv, at den i øjeblikket har et historisk højt niveau for investeringer i forskning og udvikling på 1,4 milliarder kroner i 2012, og det endelige resultat efter skat og finansielle poster endte på knap 1,75 milliarder kroner mod 1,25 året før.

Koncernchef Carsten Bjerg fremhæver, at Grundfos i 2012 blandt andet har investeret i en helt ny og højteknologisk generation af energieffektive cirkulationspumper. Bortset fra at de er energieffektive, så kan pumperne kommunikere trådløst med smartphone eller tablet-computere.

I år forventer Grundfos at investere 2 milliarder kroner i produktudvikling og nye fabrikker i henholdsvis Serbien og Ungarn.

»Vi har for vane at gøre tingene selv og selv skabe grundlaget for vores vækst ved at erobre markedsandele og satse på nye vækstområder. Vi vil rette vores opmærksomhed mod de steder på det globale marked, der har specielt store behov for vores løsninger. Det gælder især de asiatiske lande, hvor vi eksempelvis styrker vores tilstedeværelse i Indien, men også i USA fortsætter vi ekspansionen. Og så har vi jo investeret en del i at skabe yderligere forretning inden for hele vandsektoren,« skriver koncernchefen i forbindelse med regnskabet.