Grundfos står over for store forandringer

Bestyrelsesformand i Grundfos, Jens Moberg, lover store forandringer i Grundfos med Mads Nipper ved roret.

"Mads Nipper er et oplagt valg," siger Grundfos-formand Jens Moberg. Foto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grundfos’ mere end 19.000 medarbejdere verden over skal belave sig på, at der vil blæse nye vinde fra direktionsgangen i Bjerringbro, når Legos næstkommanderende 48-årige Mads Nipper tiltræder som ny topchef i pumpekoncernen 1. august.

Ifølge Grundfos’ bestyrelsesformand Jens Moberg, der også fungerer som topchef frem til Mads Nippers tiltræden, er Lego-manden valgt for sin globale indsigt, sin styrke inden for forandringsledelse, sine evner som personaleleder og ikke mindst hans erfaring og succes med produktudvikling hos den danske legetøjskoncern, der er blevet et ikon ikke kun herhjemme, men over hele verden.

»Mads Nipper er et oplagt valg, blandt andet fordi han har været med til at gennemføre en fantastisk forandringsproces i Lego og har vist at han kan gøre det i respekt for værdierne i virksomheden,« siger Jens Moberg.

»Det står ikke så slemt til i Grundfos, som det gjorde i Lego i begyndelsen af 2000-årene. Vi har stadig overskud, men formkurven er nedadgående, og det er formkurven, Mads Nipper skal vende,« siger Jens Moberg, der som eksempel nævner, at Grundfos skal jagte vækst i USA, hvor selskabet har et uudnyttet potentiale. Produktudvikling bliver et andet centralt område, hvor Jens Moberg har store forventninger til Mads Nipper. »Vi skal være mere kundeorienterede hos Grundfos, end vi er i dag, og her har Mads Nipper en indsigt, som kan komme os til gavn. Han er ikke ingeniøruddannet, men han har en teknisk indsigt og en evne til at koble det med kundeindsigt og markedsmuligheder, som er meget vigtig,« siger Jens Moberg.

Ifølge Jens Moberg har ejerfamilien med Niels Due Jensen og hans søn, Poul Due Jensen, i spidsen været taget med på råd i forbindelse med ansættelsen af Mads Nipper.

Flere har spekuleret i, at Grundfos ville vælge en midlertidig, intern kandidat, indtil Poul Due Jensen var klar til at overtage rollen som topchef i virksomheden, en position hans far tidligere har indtaget.

»Men Poul Due Jensen har meddelt, at han ikke er topchefkandidat, og han er meget tilfreds med valget af Mads Nipper,« siger Jens Moberg. Inden Mads Nipper tiltræder 1. august skal endnu et par centrale poster i Grundfos’ ledelse besættes, efter at Mikael Geday, der har en fortid i DONG, tidligere på foråret blev ansat som finansdirektør.

Ifølge Jens Moberg vil besættelsen af disse poster bliver foretaget i tæt samarbejde med Mads Nipper.