Grundfos skal tilpasse sig krisen

Grundfos er ikke i krise eller på vej med massefyringer, men den økonomiske krise rammer også den danske pumpeproducent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske pumpekoncern Grundfos kan også mærke presset fra den økonomiske krise, men virksomheden er ikke i akut krise. Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos, langer ud efter fagforbundet 3F's nyhedsbrev, der i dag skriver om fyringer af op til 250 kontraktansatte.

- Vi har for to måneder siden sagt, at vi ikke fornyer kontrakten for 120 medarbejdere. Jeg kan slet ikke genkende tallet 250. Vi er ikke på vej med masseafskedigelser eller i akut krise, siger han til Ritzau.

Ifølge Kim Nøhr Skibsted mødes ledelsen og tillidsfolk i morgen for at diskutere situationen i lyset af den økonomiske nedtur over det meste af kloden. Han vil dog ikke ind på, om det kan betyder farvel til flere ansatte.

- Vi tager en dialog om eventuelle og nødvendige tilpasninger med vores tillidsrepræsentanter i samarbejdsudvalget. Vi ønsker ikke at diskutere det med 3F i pressen. Vi skal selvfølgelig omstille os til den konkrete diskussion, men det diskuterer vi først internt, siger Kim Nøhr Skibsted.

Grundfos har cirka 18.000 ansatte i 45 lande. I Danmark arbejder mere end 5200 for pumpegiganten./ritzau/