Grundfos om klima-exit: Trump er to skridt tilbage for verden

Men pumpevirksomheden i Bjerringbro mener ikke, at eksporten vil blive berørt.

Arkivfoto. Men pumpevirksomheden i Bjerringbro mener ikke, at eksporten vil blive berørt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pumpevirksomheden Grundfos ryster på hovedet af den amerikanske præsident Donald Trumps udmelding om at trække USA ud af klimaaftalen.

En beslutning virksomheden, der er verdens største leverandører af pumper, ser på med stor beklagelse.

Det skriver DR Østjylland.

»Hver gang Trump tager et skridt, så er det to skridt tilbage for resten af verden. Det er så uendelig trist, det han gør nu, at man ikke ved, om man skal grine eller græde,« siger kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted til DR Østjylland.Men Grundfos mener ikke, det kommer til at betyde noget for den danske eksport.

»Vi kan se i USA, at delstaterne gør rigtig meget for klimatilpasning og grøn omstilling. Og vi hører fra vores konkurrenter og andre gigantisk store amerikanske virksomheder, at de vil gøre alt for at overholde klimaaftalen.«

»Så Trump sidder alene i Det Hvide Hus og kommer med hånlige retoriske udtalelser og dumme politiske udmeldinger,« siger kommunikationsdirektøren til DR Østjylland.
Kim Nøhr Skibsted ser derfor ikke grund til aktuel bekymring, men på længere sigt er der grund til bekymring i forhold til præsidentens retorik.

»Det politiske signal fra Trump er jo tydeligt. Og det er beskæmmende, at lederen af den frie verden, og en af verdens største supermagter, sender et signal om, at klimaforandringer nærmest er et fupnummer.«
»Det er uendeligt trist for den dagsorden, der har været sat de sidste 30 år. Nu er det mærkeligt at opleve, at det er kineserne, der bekymrer sig om planetens fortsatte eksistens,« siger kommunikationsdirektøren.

Ifølge Grundfos oplever man, at de store amerikanske virksomheder og de store kapitalfonde investerer i den grønne sektor.
»Det går skidt for Trumps venner inden for kul og olie, men det har han bare ikke fattet endnu, «lyder det fra Grundfos' kommunikationsdirektør til DR Østjylland.