Grundfos-krise kan ramme innovation

Den familieejede pumpe-koncern Grundfos er så hårdt ramt af den økonomiske krise, at dens højtprofilerede udviklingsafdeling kan blive ramt af besparelser.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Grundfos ser den stigende fokus på grøn energi og energirigtige løsninger som en oplagt mulighed for koncernen på lang sigt, kan der her og nu blive tale om, at koncernens innovation på området skal nedprioriteres.

Koncernchef Carsten Bjerg åbner nemlig nu op for, at også innovationsafdelingen kan blive ramt af sparebehov. Sparebehov der udløses af, at Grundfos i dag præsenterede det dårligste resultet i fem år og samtidig har udsigt til negativ vækst i 2009 og 2010:

»Udvikling og research er en klar prioritet for os, og det er bestemt ikke sådan, at vi vil bremse vores innovation. Men vi er i en situation, hvor krisen rammer os så hårdt, at vi ikke kan tillade os at frede nogle områder. Derfor vil vores innovations- og researchbudget også være omfattet af den omkostningsgennemgang, hele virksomheden skal igennem.«

Koncernchefen vil dog gå langt for at sikre fortsat innovation:

»Clean-tech området og energirigtig teknologi på pumpeområdet er i høj grad på dagsordenen, og vil klart være et prioriteringsområde for os. Vi lever af at være i front på det innovative område, og sådan skal det fortsat være, også selv om krisen tvinger os til at sætte tempoet lidt ned på den korte bane.«