Grundfos aflyser olympiske lege pga krisen

I pinsen skulle Grundfos-ansatte fra hele verden have været samlet i Bjerringbro. Men koncernen har nu aflyst den sjette Grundfos Olympics på grund af krisen, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 1000 Grundfos-medarbejdere fra hele verden må i gang med at lægge alternative planer for pinsedagene. Medarbejderne skulle egentlig samles i Bjerringbro til den sjette udgave af Grundfos Olympics, men på grund af finanskrisen har koncerndirektionen nu valgt at droppe arrangementet.

»Vi føler, at det vil være et lidt uheldigt signal at sende, når vi befinder os i en situation, hvor vi har været nødt til at afskedige medarbejdere og sende andre på fordeling,« fortæller kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Medarbejderne har fået beskeden, og de har ifølge Kim Nøhr Skibsted taget pænt imod den.

»Beslutningen er blevet mødt med stor forståelse, selv om medarbejderne selvfølgelig ærgrer sig over det. Men afgørelsen blev blandt andet også truffet på baggrund af forslag fra nogle af vores selskaber ude i verden, der er enige i, at vi kan bruge vores ressourcer bedre,« fortæller Kim Nøhr Skibsted.

Andre arrangementer

Den interne koncern-olympiade koster ifølge Kim Nøhr Skibsted »en del millioner kroner«, og udover signalværdien spiller økonomien også en rolle.

»Du kan altid mærke det i budgettet, når du bruger nogle millioner, så det spiller ind sammen med effekten af, at vi har været nødt til at afskedige,« fortæller han. Medarbejderne i Grundfos vil dog ikke blive fuldstændig snydt for sociale aktiviteter så længe krisen raser. De enkelte selskaber har som regel en årlig aktivitet, og den regner kommunikationsdirektøren med, at medarbejderne fortsat kan se frem til.

»Det har jo også en motiverende effekt, at vi samles en gang imellem og hygger os på tværs af titler og afdelinger,« siger han.

Om olympiaden bliver taget op til næste år, eller om den kommer til at vente de normalt fire år, har koncernen endnu ikke taget stilling til.