Grønt og blomster i farezonen

Fortsatte chaufførblokader af danske trafikknudepunkter vil gøre det svært for grøntgiganten Gasa Nord Grønt at levere grøntsager til supermarkederne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og uanset hvad de siger i Sverige, Norge og Finland, så får de svært ved at sige det med blomster fra Danmark. Den danske blomstergigant Gasa Group, der årligt omsætter for 1,8 mia. kr. er nemlig på grund af chaufførblokaden afskåret fra at levere til sine nordiske hovedmarkeder.

”Vi kan stadig hente blomsterne hos gartnerierne i Danmark. Men eksport nordpå er umuligt,” siger Cees Kuypers, administrerende direktør for Gasa Group. 80 procent af virksomhedens omsætning hentes på eksportmarkederne, hvor de nordiske lande er vigtige markeder.

Hos Gasa Nord Grønt, der omsætter for 700 mio. kr. årligt på at levere grøntsager til bl.a. de danske supermarkeder.

”Fortsætter blokaderne, vil det give store problemer. Godt nok har vi producenter over hele landet, men vi er afhængige af at kunne transportere på tværs af landet. Derfor håber vi meget på, at blokaderne ikke løber i flere dage,” siger Allan Rømer, administrerende direktør i Gasa Nord Grønt.

Heldigvis for supermarkederne blev der fyldt op med grøntsager søndag. Men fortsætter blokaderne kan det blive svært for grøntgiganten at fylde hylder til danskernes store indkøbsdage torsdag, fredag og lørdag.