Grønt lys for salg af Berlingske Media

Berlingske Media er langt om længe kommet på belgiske hænder sammen med resten af Mecom, efter de hollandske konkurrencemyndigheder har godkendt handlen.

Berlingske Media er langt om længe solgt til belgiske De Persgroep Publishings. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den hollandske konkurrencemyndighed ACM har netop meddelt, at man godkender De Persgroep Publishings overtagelse af Mecom Group Plc.​ ​​Dermed er den sidste forhindring for købet ryddet af vejen, og der mangler nu blot at blive gennemført et retsmøde på fredag, som må anses for at være en formalitet.

Det var et spørgsmål om avisdistributionen i Holland, som tidligere har fået konkurrencemyndigheden til at udskyde afgørelsen, men det er der nu fundet en løsning på. Ud over Berlingske Media køber De Persgroep nemlig også Mecoms hollandske mediehus Wegener.

I Danmark drejer det sig om aviserne Berlingske, BT, Weekendavisen, Aarhus Stiftstidende samt Midtjyske Medier og en lang række digitale udgivelser og websites.

De Persgroep har tilbudt at fortsætte med den nuværende distributionsaftale på det hollandske marked, så man stadig distribuerer konkurrerende mediers aviser.

ACM vurderer også, at annoncørerne på det hollandske marked har tilstrækkeligt med alternativer til De Persgroeps udgivelser efter overtagelsen.
Mecom oplyser i en børsmeddelelse​, at fredag bliver sidste dag, der kan handles med Mecom aktien, og at Mecom aflistes fra London-børsen mandag.

ACMs pressemeddelelse kan læses på dette link (oversat af Google Translate)

Mecoms meddelelse om afgørelsen kan læse her.