Grønt lys for nyt badehotel på Skagen Nordstrand

En gruppe driftige erhvervsfolk fik nej til at genoplive badehotellet på Grenen, som nedbrændte i 1938, men et andet konsortium har opnået tilladelse til at bygge 5.500 kvm nord for Gl. Skagen.

Developer og racerkører Dan Brockdorff har fået grønt lys for nyt badehotel på Skagen Nordstrand. Her er han fotograferet lørdag den 11. juli 2015 ved sine tidligere byggerier, som vil omkredse badehotellet, der har samme sorte træstil. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordstrand er den vildeste og mest ukendte del af Skagen, placeret mellem Gl. Skagen og Grenen vest for et folkeligt klondyke af nedlagte minkfarme og hestestalde og kolonihaver. Det er her, Skagens nye badehotel skal ligge.

To jyske erhvervsfolk står bag projektet, der er døbt Skagen Badehotel, og planen er at opføre et klassisk badehotel på op til 5.500 kvm. med det for længst nedbrændte Skagen Badehotel på Grenen som reference og forbillede.

Det er den østjyske developer, gårdejer og racerkører Dan Brockdorff, der sammen med sangerinden Lis Sørensens bror, developer og landskabsarkitekt Peter Sørensen, vil bygge hotellet, som skal opføres i sort træ i op til tre etager midt i Skagens smukke natur tæt på Skagerak. Dan Brockdorff er hovedejer med ca. tre fjerdedele af aktierne, mens Peter Sørensen sidder på resten.

»Vi tror på, at et badehotel med spa og fittness vil styrke området på samme måde som Ruths Hotel har styrket Gl. Skagen,« siger Dan Brockdorff, som bla. har udviklet og solgt en tidligere institution for psykisk syge, Kellers Park i Vejle til hoteloperatøren Comwell.

Skagen Badehotel skal bygges nord for et eksisterende sommerhusprojekt, Skagen Nordstrand, som de to developere ejer i fællesskab med Aalborg-entreprenøren Henrik Calum.

Sat på stand-by af finanskrisen

Projektet stammer fra før finanskrisen, hvor planen var at opføre et større antal luksus­sommerhuse. Under krisen gik projektet i stå, og i dag er omkring halvdelen af grundene solgt og lidt færre bebygget. Sommerhusene er ligesom det kommende badehotel tegnet af arkitektfirmaet Kjær & Richter.

»Hotelprojektet har været undervejs siden 2007. Nogle år forinden begyndte vi at opkøbe minkfarme, som var lukket på grund af sygdomme blandt dyrene, fordi vi så muligheder i at udvikle området,« fortæller Dan Brockdorff, som allerede på det tidspunkt havde indgået aftale med en sjællandsk hoteloperatør. Men krisen og en lang sagsbehandling tog livet af projektet dengang.

»Vi har i dag kontakt til et par investorer, men vi ønsker ikke at gå ud med projektet, før der foreligger en endelig godkendelse,« siger Dan Brockdorff. Hotel projektet giver da også fortsat anledning til protester fra Danmarks Naturfredningsforening. Centralt er det imidlertid, at byrådet i Frederikshavn Kommune med den socialdemokratiske borgmester Birgit Hansen i spidsen i maj nikkede til en ny lokalplan, som giver tilladelse til at opføre Skagen Badehotel.«

Politikerne har bl.a. baseret deres beslutning på, at Skagen i dag ikke har et hotel med havudsigt tæt på kysten. Der er stor interesse for at bygge hoteller i Skagen. Et andet konsortium ville genoplive svundne tiders hotel på Grenen, som nedbrændte i 1938.

Hotellet tilbød i sin storhedstid alt, hvad hjertet kunne begære af eksotisk mad, tennis- og fægtebaner fremragende kunstnerisk underholdning samt badelæge, som lovede havbade som kur mod gigt, høsnue og kramper. Men for nylig fik investorkonsortiet nej fra politikerne til at genopføre hotellet på det gamle fundament i det fredede område på Danmarks nordligste spids.