Grønne Siemens forventer megasalg

Verdens største leverandør af grønne teknologier, Siemens, har fået blod på tanden. Målet er at øge omsætningen med ca. 90 mia. kr. til næsten 300 mia. kr. på klima- og miljøteknologi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske koncern Siemens AG har iværksat en aggresiv vækstplan med høje grønne ambitioner. I 2014 er det målet at nå en omsætning på 40 milliarder euro eller små 300 milliarder kr. på grønne teknologier.

Det er lige fra vindmøller fra den fremadstormende division, Siemens Wind Power, med hovedsæde i Danmark,  til økovenlige hurtigtog. Vindforretningen er en af Siemens stærkest voksende grønne forretninger.

”Grøn innovation er vores hjerteblod. Vi er verdens største leverandør af grønne teknologier. Vi ønsker at øge vores fordel over for vores konkurrenter,” siger Barbara Kux.

Hun er direktør for bæredygtighed og udvikling af miljøporteføljen i Siemens, der spreder sig over sektorerne energi, industri og healthcare. 

Siemens AG omsatte for 566 milliarder kr. i det netop offentliggjorte regnskabsår 2010, som sluttede med udgangen af september. Nettoindtjeningen steg med 63 procent til 31 milliarder kr.

Salgetpå klima- og miljøteknologier steg med 11 pct. til 28 milliarder euro, dvs. 209 milliarder kr. i forhold til 2009. Heraf tegnede salget af vindmøller fra Siemens Wind Power, der har globalt hovedsæde i Brande, sig for de 24 milliarder kr.

Siemens Wind Power har fået en række store ordrer i 2010-regnskabsåret. Blandt andet bestilte DONG Energy i juni til vindmøller til 10 milliarder kr. til en havvindmøllepark ved Anholt.

Når det 400 MW store kraftværk er færdig i slutningen af 2012, vil det levere elektricitet svarende til det årlige elforbrug i 400.000 husstande. I øjeblikket bygger Siemens på verdens største offshore vindkraftværk i havet øst for London, der fra 2012 kan forsyne 750.000 engelske husstande med el. Vindmøllerne er bestilt et dansk-tysk konsortium, ejet af DONG og E.ON.

Siemens klimateknologi sparede i 2010 verden for et udslip på 270 mio. ton CO2. Det var lige fra vind- og solkraftværker til økovenlige hurtigtog, energibesparende teknologi i fabrikker, energieffektive gasfyrede kraftværker, energisparepærer, vand- og luftrensning.