Grønne investeringsguruer starter ny milliardfond

Kapitalforvaltere i Copenhagen Infrastructure Partners har ramt en guldåre. De starter ny grøn investeringsfond og har i første omgang fået næsten 9 mia. kr. til at lege med.

Jakob Baruël Poulsen er en af hovedaktørerne bag Copenhagen Infrastructure Partners Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

De fem partnere Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed, Christian Skakkebæk og Christina Grumstrup Sørensen har held i sprøjten.

De ejer og driver det ekspanderende managementselskab, Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), der netop har etableret en tredje milliardfond. Foreløbig er der givet tilsagn om 8,8 milliarder kr., primært fra danske Ankerinvestorer, så CIP har et pænt beløb at lege med.

Dermed fortsætter de fire danske og den ene færøske investerings-guruer successen, der har stor ekspertise i investeringer i store grønne infrastrukturprojekter, fra de to første fonde.

Den nye fond bakkes ud over Ankerinvestorerne også op af PensionDanmark, Lægernes Pension, Juristernes og Økonomernes Pernsionskasse, JØP, Danske civil- og akademiIngeniørers Pensionskasse, DIP og norske Kommunal Landspensjonskasse, KLP.

»Vi er meget glade for Ankerinvestorernes tilsagn. Det er for os et vigtigt bevis på at investorerne har tillid til CIPs tilgang til investeringer i energiinfrastruktur. Fonden tilstræber at give investorerne langsigtede og stabile cash flows med relativ lav markedsrisiko. Vi ser nu frem til at fortsætte fundraisingprocessen med en større gruppe af prominente investorer, som
har indikeret deres interesse i fonden, inklusive vores nuværende investorer i Copenhagen Infrastructure II«, siger Christian Skakkebæk, seniorpartner i Copenhagen Infrastructure Partners.

Processen med at skaffe kapital til den nye fond er skud i gang efter, at CIP's seneste fond, Copenhagen Infrastructure II fik tilsagn på 14,7 milliarder kr. hvoraf godt 10 milliarder er investeret i energiinfrastrukturprojekter.

»Copenhagen Infrastructure III vil have det samme fokus som CIP’s tidligere fonde, dvs. investeringer i energiinfrastruktur med stabile afkast, såsom onshore og offshore vindkraft, biomassekraftværker, solenergiprojekter, transmissionsnet, etc. Markedet for energiinfrastruktur har på det seneste været i betydelig vækst bl.a. på grund af det kommercielle gennembrud som flere af de vedvarende energiteknologier har haft over de seneste par år.«, menr Christian Skakkebæk.

Den nye fonds primære geografiske fokus ligger i Nord- og Vesteuropa og Nordamerika, hvor CIP går ind i såkaldte »greenfield investeringer«. Det er rojekter, der skal struktureres og bygges, og som fonden som udgangspunkt forventer at holde på gennem 20 år.

Alt i alt forvalter Copenhagen Infrastructure Partners fonde med et samlet tilsagn på 25 milliarder kr.

.

 

.