Grønne Honda stadig mest miljøvenlig

For femte år i træk er Honda blev kåret til den mest miljøbevidste blandt klodens otte største bilproducenter.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Honda kan for femte år i træk smykke sig med titlen som verdens grønneste bilproducent. Men det var i år kun med et mulehår foran Toyota og Hyundai, der kom ind på henholdsvis anden og tredjepladsen på ”Automaker Rankings 2010”, der er udarbejdet af Union of Concerned Scientists.

Honda udledte 14 pct. mindre drivhusgas end branchens samlede gennemsnit, hvilket naturligvis skaber glæde hos Honda-direktionen.

”Prisen er både en anerkendelse og en udfordring for fremtiden, da vi vil fortsætte med at accelerere vores indsats for at forbedre brændstofreduceringen,” siger Executive VP i Honda Motor, John Mendel.

I den knap så attraktive ende af skalaen endte Ford, General Motors og Chrysler, hvoraf sidstnævnte var den store synder.

”Chrysler gør, hvad der er foreskrevet ved lov, men ikke så meget mere,” siger Jim Kliesch, som er ledende ingeniør hos Union of Concerned Scientists.

Han understreger dog, at alle de store bilproducenter – inklusive Chrysler – har vist en stabil fremgang på det grønne område siden Union of Concerned Scientists kom med sin første rapport i 1998.