Grønlandsbanken har lillle tilbagegang på bundlinjen

Grønlandsbanken fastholdt et overskud på et tocifret millionbeløb på bundlinjen - men måtte dog se overskuddet svinde en anelse ind i årets første tre måneder i forhold til samme periode af 2015.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af bankens regnskab for kvartalet, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.


Resultat før skat blev i første kvartal 21,5 mio. kr. mod 25,2 mio. kr. i den tilsvarende periode året før. Resultatet før kursreguleringer og nedskrivninger udgjorde samtidig 31,9 mio. kr. mod 34,5 mio. kr. i samme periode i af 2015.

Baggrunden er blandt andet et fald i nettorente- og gebyrindtægterne til 69,9 mio. kr. fra 71,7 mio. kr.


Ser man på nedskrivningerne mindskedes de dog også - nemlig til 4,1 mio. kr. fra 5,2 mio. kr.


Samtidig har banken i de første tre måneder af 2016 haft en lille stigning i de samlede udlån og garantier på 4,6 mio. kr. Det dækker over et mindre udlånsfald på 13,5 mio. kr. og en stigning i stillede garantier på 18,1 mio. kr.


- Det lavere udlånsniveau sammenholdt med det forsat meget lave renteniveau, hvor banken blandt andet rammes af negative rentebetalinger af likviditetsoverskuddet i Nationalbanken, presser nettorenterne. Sammen med fald i obligationsrenteindtægter bevirker det til et fald i forhold til samme periode af 2015, skriver Grøndlandsbanken i regnskabet.


Grønlandsbanken fastholder desuden forventningerne til hele 2016 om et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 125-145 mio. kr. mod 137 mio. kr. i 2015.