Grønlands største mineselskab er på afgrundens rand

Nunaminerals nedskriver ekstraordinært med 82 mio. kr og risikerer opløsning.

Fremtiden for Grønlands største mineselskab ser usikker ud efter store nedskrivninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nunaminerals

Først måtte London Mining smide håndklædet i ringen, og nu kan Nunaminerals ende med at gå samme ved. Nunaminerals forsøger fortsat at få forretningen op at køre. Men det er mange sten på vejen, og selskabet må nu nedskrive ekstraordinært med 82 mio. kr. Det oplyser selskabet til fondsbørsen mandag morgen.

Samlet regner man nu med et underskud i selskabet for 2014 i niveauet 85 mio. kr., oplyser Nunaminerals. Og det kan i sidste ende betyde, at selskabet må lukke og slukke.

Bestyrelsen forventer snarest muligt at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor man vil præsentere forslag, som Selvstyret har stillet som betingelse i forbindelse med det seneste lån på 4,5 mio. kr. til selskabet.I forbindelse med lånet har det grønlandske selvstyre nemlig betinget sig, at der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at foreslå en omlægning af aktiekapitalen, som ventes at indebære en nedsættelse af kapitalen til dækning af tab. Selvstyret venter, at aktiekapitalen kan blive reduceret til nul kroner.

Findes en løsning ikke med støtte fra selskabets aktionærer, kan den ultimative løsning ende med at blive en opløsning af selskabet, fortæller Nunaminerals.

Selskabet har fået lavet en ekstern vurdering af selskabets efterforskningsprojekter, og de er blevet vurderet til at have en værdi i niveauet 76 mio. kr. Her er der dog ikke taget hensyn til selskabets nuværende likviditetssituation.- Som det er markedet bekendt, har selskabets ledelse over de senere par år aktivt forsøgt at gennemføre en større kapitaltilførsel, hvilket desværre ikke har vist sig muligt. Ligeledes har selskabet vanskeligheder med at finansiere sin ordinære drift, hedder det i meddelelsen.

Og da kassen er næsten tom, og der ikke er penge til fortsat drift samt efterforskning og vurdering af selskabets efterforskningsaktiviteter, ser Nunaminerals-ledelsen ikke anden udvej end at foretage den fulde regnskabsmæssige nedskrivning af afholdte efterforskningsomkostninger.

Nunaminerals er Grønlands førende selskab inden for efterforskning efter guld-, ædel- og strategiske metaller.