Grøn satsning skal fordoble Topsøe-omsætning

Særdeles ambitiøs vækstplan fra Haldor Topsøe – omsætning og resultat skal fordobles på fem år.

Haldor Topsøes hovedkontor i Ravnholm ved Lyngby. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Høgsholt
Det er nu, der skal satses på de grønne teknologier. Sådan lyder det fra det familieejede ingeniør- og teknologiselskab Haldor Topsøe, som sætter næsen op efter vækstrater, der kan få de fleste andre selskaber til at blegne.

Selskabets nye topchef, Bjerre Clausen, skal leve op til kravene i en ny plan, der skal få Haldor Topsøes omsætning op på otte milliarder kroner og et overskud på en rund milliard i 2016, skriver Børsen.

Væksten skal bæres af satsninger inden for grønne teknologier og produktionen af gødning, og finansieringen skal komme fra frasalg af eksempelvis Topsøes brændselscelledivision. På den måde kan selskabet nemlig befries fra sin gæld på omtrent 2,5 milliard kroner.

"Vi kunne godt være den gæld foruden, men det er min vurdering, at vi kan finansiere vores vækstplaner, hvis vi blot sælger selskabet for brændselsceller eller får medinvestorer ind," siger Bjerre Clausen ifølge avisen og tilføjer:

"Der skal nemlig investeres massivt i brændselscellerne for at gøre dem billigere og mere holdbare. Det vil tage tre-fem år."

Han peger på et par områder, hvor Haldor Topsøe kan vækste. Det er både inden for gødningsanlæg og inden for naturgassektoren, hvor der er stor efterspørgsel på teknologier, der for eksempel kan omdanne den relativt rene gas til diesel, skriver Børsen.

Bjerre Clausen tiltrådte som topchef i Haldor Topsøe i november. Han er 59 år og har arbejdet i innovationsvirksomheden siden 1979.

Haldor Topsøe har tidligere været delvist ejet af en italiensk investor, men han blev købt ud i 2007. Det var ved den lejlighed, at selskabets gældspost blev skabt.