Grøn satsning sætter DONG i kæmpegæld

Det koster milliarder af kroner for det store danske energiselskab DONG Energy at blive et grønt selskab, og mange af pengene hentes i nyoptagede lån og salg af obligationer.

Foto: Mikkel M¿ller J¿rgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2009-regnskabet fra DONG Energy lød den samlede netto-gæld på 27 mia. kr. i forhold til en omsætning på 49 mia. kr. Det skriver dagbladet Børsen.

Læs også: DONG sælger ud for milliarder

Siden har DONG Energy udvidet med lånefaciliteter på tilsammen 8,4 mia. kr., hvoraf ikke alle er udnyttet endnu.

»Nettogælden vil være stigende i årene frem i takt med den store omlægning af selskabet, som foregår nu. Men vi tjener også mere i takt med, at vi investerer i stadig flere nye aktiviteter,« siger Morten Hultberg Buchgreitz, direktør for investor relations (IR) hos energigianten.

Læs også: Dong tryner små firmaer

Senest optog DONG Energy i sidste uge et lån på 2,2 mia. kr. til at opstille vindmølleparken London Array ud for den britiske hovedstad. Parken skal stå færdig til de Olympiske Lege i 2012.

Og DONG Energy står overfor gigantiske investeringer. Alene i år og næste år har selskabet annonceret, at de vil investere et sted mellem 20 og 25 mia. kr. i vindmøller, gaskraftværker med mere, skriver Børsen.